За рішенням суду «КоммерсантЪ Украина» і «Сегодня» спростують звинувачення Лазаренка у вбивстві

26 Травня 2010
12579
26 Травня 2010
22:39

За рішенням суду «КоммерсантЪ Украина» і «Сегодня» спростують звинувачення Лазаренка у вбивстві

12579
За рішенням суду «КоммерсантЪ Украина» і «Сегодня» спростують звинувачення Лазаренка у вбивстві

Солом'янського районний суд міста Києва задовольнив позовну заяву екс-прем'єр- міністра України Павла Лазаренка до Геннадія Корбана щодо захисту честі й гідності, а також до газет «КоммерсантЪ Украина» і «Сегодня» щодо спростування неправдивої інформації. Про це адвокат Лазаренка Марина Долгополова повідомила «Обком».

 

Згідно з повідомленням, ідеться про спростування заяви Геннадія Корбана зазначеним виданням про нібито причетність Павла Лазаренка до загибелі у місті Дніпропетровську в жовтні 2009 року бізнесмена В'ячеслава Брагинського.

 

Суд визнав цю інформацію неправдивою, а також такою, що паплюжить честь і гідність Лазаренка, та призначив Корбанові виплатити позивачеві 170 тисяч гривень моральної шкоди, а «Коммерсанту» і «Сегодня» - надрукувати повний текст судового рішення як спростування неправдивої інформації.

 

Як повідомляла ТК, у лютому Павло Лазаренко подав до суду на Геннадія Корбана, редакцію «Коммерсанта» і її журналістів Валерія Кучерука та Олену Геду, а також редакцію «Сегодня» і її журналіста Ольгу Негодову. Інформацію, озвучену Геннадієм Корбаном на прес-конференції в УНІАНі, поширили й інші ЗМІ, однак екс-прем'єр-міністр вибірково вибрав співвідповідачами пана Корбана лише два видання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12579
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
читач
5088 дн. тому
Нарешті хтось покарав ці дві найбрехливіші газети в країні. Так би всім чинити. Ні - брудній пресі!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду