Мінкульт заборонив друк газети «Кримська світлиця»

12 Січня 2010
11034
12 Січня 2010
10:59

Мінкульт заборонив друк газети «Кримська світлиця»

11034
Мінкульт заборонив друк газети «Кримська світлиця»

Передплатники не отримають наступне число газети «Кримська світлиця». За розпорядженням керівництва державного підприємства «Журнально-газетне видавництво» Міністерства культури і туризму України, наступне число єдиної україномовної газети Криму не друкуватимуть. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Як розповів екс-головний редактор газети Віктор Качула, оскільки сімферопольська державна друкарня «Таврида» відмовила у випуску тиражу, черговий номер газети опубліковано в інтернеті на сайті видання.


 

Як повідомляла «Детектор медіа», 29 грудня за розпорядженням Мінкульту пана Качулу звільнили з посади. Причиною назвали «систематичні порушення вимог наказів та розпоряджень» і «неналежне виконання службових обов'язків». Сам редактор, заслужений журналіст України, каже, що урядові чиновники натякали, що на шпальтах видання «занадто багато Президента та патріотичної тематики».

 

Пан Качула своє звільнення з посади оскаржив у суді, а колектив редакції, який є співзасновником видання, вирішив самостійно видавати газету. Разом з тим, державне видавництво Мінкульту наполягає на тому, що саме воно є видавцем «Кримської світлиці».

 

31 грудня редакції вдалося випустити перше у 2010 році число газети, 1 січня частина накладу потрапила у кіоски «Кримсоюздруку». Але більшість примірників залишилися на складах кримської пошти. Підрозділ держпідприємства «Преса» прийняв газету, але з Києва надійшов усний наказ - без особливого розпорядження з Державного журнально-газетного видавництва Мінкульту «Кримську світлицю» передплатникам не доставляти.

 

Після цього держпідприємство «Преса» відмовилося поширювати вже віддруковане перше число «Кримської світлиці».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11034
Читайте також
24.03.2010 11:44
Журнал «Старожитності та сучасність»
43 347
13.01.2010 16:10
Анатолій Ковальчук, для «Детектор медіа»
21 770
13.01.2010 13:01
Микола Семена, «День»
19 014
04.01.2010 12:19
Володимир Притула, «Радіо Свобода»
17 267
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду