Проти екс-редактора «Кримської світлиці» вирішили не порушувати справу

15 Червня 2010
45556
15 Червня 2010
14:00

Проти екс-редактора «Кримської світлиці» вирішили не порушувати справу

45556
Рішення ухвалили «у зв’язку з відсутністю в діях Качули ознак складу злочину»
Проти екс-редактора «Кримської світлиці» вирішили не порушувати справу

Прокуратура Залізничного району Сімферополя за результатами перевірки відмовила в порушенні кримінальної справи проти головного редактора єдиної в Криму україномовної газети «Кримська світлиця» Віктора Качули, раніше звільненого з цієї посади видавцем - Державним газетно-журнальним видавництвом Міністерства культури України. Про це сьогодні повідомив Комітет з моніторингу свободи преси в Криму, передає кореспондент Радіо Свобода.



За даними Комітету, таке рішення ухвалили «у зв'язку з відсутністю в діях Качули ознак складу злочину». Перевірка проводилася за заявою директора Державного газетно-журнального видавництва Мінкультури Віталія Сатаренка, підтриманою листом до Генпрокуратури народним депутатом України від НУНС В'ячеславом Ковалем.



Багатолітній головний редактор газети «Кримська світлиця» Віктор Качула був звільнений з посади наприкінці грудня минулого року за звинуваченнями у «систематичних порушеннях вимог наказів та розпоряджень» і «неналежному виконанні службових обов'язків». Качула назвав причини свого звільнення політичними. Новим редактором був призначений голова кримської організації НРУ, депутат кримського парламенту Леонід Пилунський (фракція «Рух-Курултай), а частина журналістів газети звільнилися з роботи.



У 2010 році нова редакція почала видавати «Кримську світлицю» у тримовному режимі, газета перейшла на двотижневий випуск, а з квітня - припинила вихід. Зараз газета не видається. Також з нового року не видається дитячий україномовний додаток «Джерельце».



Віктор Качула повідомив, що продовжує домагатися відновлення його у посаді головного редактора, зараз справа за його цивільним позовом слухається в місцевому суді Сімферополя.



Єдина в Криму повноцінна україномовна громадсько-політична і літературна газета «Кримська світлиця» виходила в Сімферополі з 1992 року. Станом на 1 січня 2010 року вона мала 2200 передплатників, а її разовий наклад сягав 3 тисяч примірників.

 

«Радіо Свобода»

 

Фото - «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Радіо Свобода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
45556
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду