Суд поновив на посаді головного редактора «Кримської світлиці»

15 Липня 2010
20082
15 Липня 2010
12:01

Суд поновив на посаді головного редактора «Кримської світлиці»

20082
Суд поновив на посаді головного редактора «Кримської світлиці»

Київський районний суд Сімферополя прийняв рішення про поновлення Віктора Качули на посаді головного редактора «Кримської світлиці». Як повідомляє видання, 8 липня відбулося судове слухання за позовом звільненого Віктора Качули.

 

Представники відповідача - ДП «Газетно-журнальне видавництво Мінкультури України» - на слухання не з'явилися, але суд визнав можливим проводити розгляд справи без їхньої присутності на підставі наданих документів.

 

Нагадаємо, що 28 грудня 2009 року Качула отримав факсом з Києва догану за нібито систематичне невиконання наказів і розпоряджень керівництва Міністерства культури і туризму України та ДП «Газетно-журнальне видавництво Мінкультури України». А 29 грудня з таким самим формулюванням було передано наказ про звільнення головного редактора «Кримської світлиці».

 

На прохання Качули до матеріалів справи було долучено постанову прокуратури Залізничного району Сімферополя, яка після тривалої перевірки відмовила директору Газетно-журнального видавництва Віталію Сатаренку у порушенні проти Віктора Качули кримінальної справи у зв'язку з відсутністю у його діях ознак складу злочину. Як заявив на суді пан Качула, цим зверненням до прокуратури, відповідач намагався додатково мотивувати його звільнення.


 

9 липня Київським районним судом Сімферополя було прийнято рішення про задоволення позовних вимог Віктора Качули у повному обсязі: скасування дисциплінарного стягнення догани, скасування наказу про звільнення і поновлення на посаді головного редактора «Кримської світлиці» та виплату компенсації за півроку вимушеного прогулу.

 

Громадсько-політична і літературна газета «Кримська світлиця» виходить у Сімферополі з 30 грудня 1992 року. Останні два роки співзасновником видання стало Міністерство культури і туризму України. Газета виходить щотижня на 24 сторінках накладом близько 3 тисяч примірників у Сімферополі і розповсюджується на території всієї України, а також в Українській діаспорі. Колектив газети також видає дитячий щомісячник «Джерельце».

 

Тетяна Веремчук, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20082
Читайте також
24.03.2010 11:44
Журнал «Старожитності та сучасність»
43 351
04.01.2010 12:19
Володимир Притула, «Радіо Свобода»
17 272
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду