«Кримська світлиця» не потрапила до передплатників

4 Січня 2010
19323
4 Січня 2010
12:11

«Кримська світлиця» не потрапила до передплатників

19323
«Кримська світлиця» не потрапила до передплатників

Держпідприємство «Преса» «до особливого розпорядження» з Міністерства культури і туризму України відмовилося поширювати передплатникам вже віддруковане перше число єдиної в Криму україномовної газети «Кримська світлиця». Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на Віктора Качулу, якого напередодні нового року було звільнено з посади головного редактора цього видання.



За його словами, 31 грудня редакції, яку він очолює, вдалося випустити перше у 2010 році число «Кримської світлиці», 1 січня частина його накладу потрапила у кіоски «Кримсоюздруку». Але більша частина залишилася на складах кримської пошти. Підрозділ держпідприємства «Преса» прийняв газету, але з Києва надійшов усний наказ - без особливого розпорядження з Державного журнально-газетного видавництва Міністерства культури і туризму України «Кримську світлицю» до передплатників не пускати.



Як уже повідомляла ТК, 29 грудня Віктора Качулу було звільнено з посади. Причиною звільнення Віктора Качули названо «систематичні порушення вимог наказів та розпоряджень» і «неналежне виконання службових обов'язків». Сам редактор, заслужений журналіст України Віктор Качула каже, що урядові чиновники натякали, що на шпальтах видання «занадто багато Президента та патріотичної тематики».



Офіційних підтверджень чи коментарів з держпідприємства «Преса» та Міністерства культури і туризму України з цього приводу поки що нема.



Громадсько-політична і літературна газета «Кримська світлиця» виходить у Сімферополі з кінця грудня 1992 року. Останні два роки співзасновником видання стало Міністерство культури і туризму України. Виходить щотижня на 16-24 сторінках накладом близько 3 тисяч примірників. Колектив газети також видає дитячий щомісячник «Джерельце».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19323
Читайте також
24.03.2010 11:44
Журнал «Старожитності та сучасність»
43 348
13.01.2010 16:10
Анатолій Ковальчук, для «Детектор медіа»
21 771
13.01.2010 13:01
Микола Семена, «День»
19 014
04.01.2010 12:19
Володимир Притула, «Радіо Свобода»
17 267
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Яр Смолятич, Крим
5218 дн. тому
Ганьба, це вже не перша спроба знишити єдину патріотичну газету Криму. А т. зв. порушення це тільки привід. Думав голосувати за Тимошенко, тепер не стану. Бо таку підлість зробити дла українців Криму, треба бути безпринципними зайдами. Ні, нешановані чиновники Мінкульту, у вас нічого не вийде.
Lom
5219 дн. тому
зара кандидати в Президенти України кинуться на захист єдиної україномовної в Криму газети.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду