«Кримська світлиця» з початку року не отримує фінансування

3 Квітня 2009
18383
3 Квітня 2009
16:00

«Кримська світлиця» з початку року не отримує фінансування

18383
«Кримська світлиця» з початку року не отримує фінансування

У виданні «Кримська світлиця» з початку року не виплачують заробітної плати. Про це ТК розказав головний редактор видання Віктор Качула.

 

Співзасновниками «Кримської світлиці» є Міністерство культури й туризму та редакційний колектив видання. На сьогодні у виданні працюють 20 осіб. Часопис також видає дитячий додаток «Джерельце». «"Кримська світлиця" в цьому році ще ні копійки не отримала, люди четвертий місяць сидять без зарплати. Прикриваючись кризою, яку нині можна підставляти під кожну проблему, вводиться просто найжорсткіший режим економії державних коштів», - заявляє пан Качула.

 

За його словами, 1 квітня до редакції видання надійшло розпорядження від керівництва, в якому вимагається «у зв'язку з недостатнім бюджетним фінансуванням у поточному році надати пропозиції по скороченню штатних одиниць та оплати праці».

 

«Я не буду скорочувати жодної людини, а навпаки - ми нарощуватимемо нашу присутність, щоб розпочати виходити хоча б двічі на тиждень. Я відповів їм, що в цій непростій кримській ситуації скорочувати й так не надто заповнений штат єдиного україномовного видання, є досить недоцільним, - каже Віктор Качула. - Прибутковим "Кримська світлиця" в цьому чужомовному кримському середовищі не може бути. Таке видання потрібно або закрити, бо воно ніколи швидко не стане прибутковим, або створити умови, за яких воно зможе досягнути вищої якості за ту ж "Кримську правду"».

 

За словами пана Качули, таке розпорядження з проханням надати до 2 квітня пропозиції щодо скорочень надійшли й іншим виданням, які виходять за підтримки Міністерства культури й туризму.

 

Нагадаємо, 31 березня міністр Василь Вовкун оголосив про плани міністерства створити медіахолдинг, до якого мають увійти видання «Культура і життя», «Український театр», «Українська культура», «Музика», «Кримська світлиця», «Театрально-концертний Київ». За його словам, планується також запуск інтернет-порталу «Культурний простір України», який також стане частиною культурного медіахолдингу.

 

 У прес-службі Міністерства культури та туризму наголосили на тому, що на сьогоднішній день «фінансування всіх видань здійснюється шляхом бюджетної субсидії, проте Міністерство фінансів ще не здійснило переказу необхідних коштів на сплату існуючих заборгованостей видань».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18383
Читайте також
13.01.2010 16:10
Анатолій Ковальчук, для «Детектор медіа»
21 775
13.01.2010 13:01
Микола Семена, «День»
19 017
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
світлиця
5501 дн. тому
Ірині В штаті не 20, а 17 працівників. Журналістів - 9. (Кр. св.)
Ирина
5501 дн. тому
А сколько из этих 20 человек журналисты?
Lom
5503 дн. тому
Не віриться, що немає грошей на зарплату. Та й уваги нашим ЗМІ у ворожому середовищі треба приділяти більше.
світлиця
5504 дн. тому
Колеги, дякуємо за підтримку, майже все правильно, крім одного: ми не вважаємо "Кримську правду" якіснішим виданням. Вони просто в якісніших умовах працюють... не випадково ж їхній редактор недавно у Москві з Медвєдєвим зустрічався... Світличани.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду