„Кримська світлиця” знову залишилась без засобів до існування

28 Лютого 2003
1435
28 Лютого 2003
11:22

„Кримська світлиця” знову залишилась без засобів до існування

1435
„Кримська світлиця” знову залишилась без засобів до існування
"Детектор медіа" неодноразово інформувала читатчів про фінансові проблеми україномовної газети "Кримська світлиця". Незважаючи на всі зусилля кримчан їх поки що не вдалося вирішити. Сьогодні до реакції „Детектор медіа” надійшов відкритий лист, у якому повідомляється, що газета „Кримська світлиця” знову опинилася на межі закриття – через відсутність коштів. „Рівно два місяці редакція виробляла газету в борг, на кінець лютого фінансування відновлене ще не було. Власне, до цього колективу не звикати, щороку та ж сама картина: звернення, листи, прохання, заклики про допомогу”, - говориться у посланні. На запит до голови Держкомінформу України Івана Чижа стосовно фінансування газети у 2003 році, надійшла відповідь, що „Кримська світлиця” не підпадає під дію статей Закону, які визначають пріоритети фінансової підтримки.



Попри Доручення Президента України про допомогу "Кримській світлиці", що свідчив про визнання газети, свідченням її необхідності і перспективності, колектив газети не сподівався, що „майже через рік після підписання Л. Кучмою "світличного" доручення знову доведеться звертатися до нього за порятунком”...



”З цією метою й публікуємо листа до Глави держави. А ще з надією, що так наше звернення швидше потрапить Леонідові Даниловичу на очі - зупиняється ж газета, якою привселюдно пообіцяв зайнятися особисто сам Президент”, - зазначається у зверненні.



P.S. Саме в ці дні редакція закінчує оформлення необхідних документів для перереєстрації газети у зв'язку із введенням до складу співзасновників "Кримської світлиці" - за погодженням з Адміністрацією Президента - Представництва Президента України в Криму.



Читайте також:



„Велика перспектива”: „Кримська світлиця” може „вмерти” в... лютому „Кримську світлицю” знов хочуть залишити без приміщення


Президент зобов’язав уряд АРК забеспечити належні умови діяльності газети "Кримська світлиця"


"Кримській світлиці" загрожує закриття


Через брак коштів може припинити існування газета "Кримська світлиця"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1435
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду