Призупинено випуск першої і єдиної в Криму україномовної газети „Кримська світлиця”

9 Березня 2005
1732
9 Березня 2005
11:36

Призупинено випуск першої і єдиної в Криму україномовної газети „Кримська світлиця”

1732
Призупинено випуск першої і єдиної в Криму україномовної газети „Кримська світлиця”
Єдина українська просвітницька в Криму і перша україномовна газета „Кримська світлиця” вимушена призупинити випуск. Причина – відсутність фінансування.

Як передає УНІАН, у зверненні до читачів колектив газети наголошує, що вичерпано всі ресурси для виробництва газети, кілька місяців колектив працює, фактично, в борг, „а на всі настійні звертання до вже нової влади стосовно подальшої долі часопису не отримано жодної офіційної відповіді”.

„Кримська світлиця” заснована в 1992 році і фінансувалася з державного бюджету до 2003 року. В газеті вважають, що „підтримати єдину українську державницьку газету в Криму, яка беззастережно і послідовно (і не за гроші!) підтримувала на минулих виборах народного кандидата (Віктора Ющенка – УНІАН), таки можна було б”. Ситуацію, що склалася, журналісти газети називають „абсурдом”. І запитують: „Чи почервоніє від сорому за цей абсурд із „Кримською світлицею”” хтось серед сьогоднішніх господарів міністерських кабінетів?”

В Криму – це єдина україномовна газета.

UNIAN

Читайте також:

Мінкультури відмовилося надати "Кримській світлиці" державну підтримку
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1732
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду