Судові дебати у справі «Безулик – Добровольська – Терещенко проти “1+1”» розпочнуться 12 листопада

5 Листопада 2009
24584
5 Листопада 2009
12:57

Судові дебати у справі «Безулик – Добровольська – Терещенко проти “1+1”» розпочнуться 12 листопада

24584
Судові дебати у справі  «Безулик – Добровольська – Терещенко проти “1+1”» розпочнуться 12 листопада

5 листопада 2009 р. у справі  за позовом Анни Безулик, Людмили Добровольської та Олеся Терещенка проти «Студії "1+1"» та генерального директора Олександра Ткаченка через хворобу одного з суддів змінився склад суду, тому представник позивачів Наталія Петрова ще раз виклала основні положення своєї апеляційної скарги.

 

Вислуховуючи втретє пояснення сторони, суддя-доповідач  Гончар вирішив пожартувати над словами з виступу («Ведучі досить успішно працювали в компанії, були обличчями компанії і вклали все своє творче життя»): «Може це і правильне звільнення, якщо вони вже все вклали».

 

Далі Наталія Петрова зазначила, що суд першої інстанції дійшов висновку, що в компанії відбулося скорочення ведучих, що, на її думку, не відповідає дійсності.  «Кожен із довірителів мав право на пріоритетне залишення на роботі з огляду на те, що вони працювали в компанії тривалий час і кожен із них на момент звільнення був єдиним годувальником у родині. Але перевага при залишенні на роботі була надана людям, які працювали в компанії лише кілька місяців», - зазначила пані Петрова.

 

Окрім цього суддя першої інстанції, на її думку, не звернув увагу на те, що ведучих не було належним чином повідомлено про звільнення. Також Наталія Петрова продемонструвала роздруківку з сайту «1+1», де йшлося про пошук «нових, яскравих» ведучих. «Жодного сенсу звільняти старих і оголошувати набір інших немає. Ми розуміємо, що це ніяке не вивільнення, це просто позбування ведучих, які вже не могли працювати в цій компанії».  За її словами, коли ведучі зрозуміли, що на каналі відбулася зміна редакційної політики, і «їх імідж не підходить під ту концепцію 6 "С" та одного "Г" новин», вони подали заяви на звільнення відповідно до затвердженого у 2006 році редакційного статуту.

 

Після цього  розпочалось обговорення штатного розпису співробітників каналу «1+1», який на  вимогу суду надали відповідачі. До матеріалів справи долучили розпис станом на 1 жовтня 2008 року, 30 січня 2009-го та 30 жовтня 2009 року. Однак Наталія Петрова зазначила, що серед цих матеріалів відсутній документ станом на 28 листопада минулого року, коли відбувалося звільнення ведучих. За її словами, з 1 жовтня і до 28 листопада було звільнено кількох ведучих ТСН, зокрема Андрія Тичину.

 

Лариса Варічева, представник «1+1», наголосила, що інших штатних розписів, затверджених наказом від 1 жовтня 2008 року до 30 січня 2009 року, не було. Також пані Варічева додала, що інформацію про те, що на момент звільнення Безулик, Терещенка та Добровольської були інші звільнення ведучих, не зазначені у штатному розписі, є лише припущенням: «14 осіб було в ТСН на 1.10 2008 року, а 12 залишилось на 30.01 2009 року».

 

Після обговорення суддя оголосив перерву до 12 листопада, «щоб сторони змогли підготуватися до дебатів».

 

Нагадаємо, в апеляційній інстанції колишні телеведучі «1+1» оскаржують рішення Печерського районного суду міста Києва (суддя Олена Кафідова), який відмовив їм у задоволенні позову з оскарження наказу про їхнє скорочення. Попереднє засідання 10 вересня не відбулося через відсутність представників  телекомпанії «1+1».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24584
Читайте також
05.11.2007 12:14
Мар’яна Мигаль, журнал «Главред»
24 140
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду