У справі «Безулик – Добровольська – Терещенко проти “1+1”» суд зобов’язав канал надати повний штатний розпис

29 Жовтня 2009
26895
29 Жовтня 2009
11:53

У справі «Безулик – Добровольська – Терещенко проти “1+1”» суд зобов’язав канал надати повний штатний розпис

26895
У справі «Безулик – Добровольська – Терещенко проти “1+1”» суд зобов’язав канал надати повний штатний розпис

Апеляційниий суд міста Києва зобов'язав відповідачів  у справі за позовом Анни Безулик, Людмили Добровольської та Олеся Терещенка проти «Студії "1+1"» та генерального директора Олександра Ткаченка принести на наступне судове засідання повний штатний розпис співробітників каналу «1+1».

 

Сьогодні під часу судового засідання представник телекомпанії Лариса Варичева надала на вимогу суду витяг зі штатного розпису, де вказувалась кількість посад ведучих каналу станом на 1 жовтня 2008 року, 1 лютого 2009 та 1 вересня 2009 року, де йдеться про те, що загальна кількість ведучих ТСН зменшилась на 4 особи, а загальна кількість ведучих на телекомпанії за цей період зменшилась на 10 осіб.

 

Однак, представник позивачів Наталія Чудовська після ознайомлення з цими документами заперечила щодо їх приєднання до справи. За її словами, подано не повний штатний розпис.

 

«Оскільки немає посадових інструкцій, що було підтверджено представниками відповідача, то може існувати посада, що має відмінну назву від посади  "ведучий", але обов'язки, покладені на співробітника, можуть бути аналогічними», - аргументував позицію позивачів Роман Головенко, представник Незалежної медіа профспілки, що виступає третьою стороною у справі.

 

Також, на думку Наталії Чудовської,  інформація з поданих документів суперечить показам свідків, зокрема, Наталії Катеринчук, яка під час розгляду справи у першій інстанції стверджувала, що  на каналі до скорочення було 9 ведучих, а після скорочень їх кількість не змінилась.

 

Тож суддя зобов'язав відповідачів на наступне засідання принести повний штатний розпис співробітників. Наступне засідання відбудеться  5 листопада.

 

Нагадаємо, в апеляційній інстанції колишні телеведучі «1+1» оскаржують рішення Печерського районного суду міста Києва (суддя Олена Кафідова), який відмовив їм у задоволенні позову з оскарження наказу про їхнє скорочення. Попереднє засідання 10 вересня не відбулося через відсутність представників  телекомпанії «1+1».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26895
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
jrfpfkcz
5295 дн. тому
Как Фафе с Варламовым не хочется признавать себя неправыми, как не хочется... Что, пацаны, этот судья вам не по зубам? Ведущие, держитесь!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду