Апеляційний суд оголосив перерву у справі за позовом Безулик, Добровольської, Терещенка до «1+1»

3 Вересня 2009
1521
3 Вересня 2009
19:24

Апеляційний суд оголосив перерву у справі за позовом Безулик, Добровольської, Терещенка до «1+1»

1521
Апеляційний суд оголосив перерву у справі за позовом Безулик, Добровольської, Терещенка до «1+1»

Апеляційний суд міста Києва 3 вересня провів перше слухання у справі за позовом Анни Безулик, Людмили Добровольської та Олеся Терещенка до «Студії 1+1» та генерального директора Олександра Ткаченка. В апеляційній інстанції колишні телеведучі «1+1» оскаржують рішення Печерського районного суду міста Києва (суддя Олена Кафідова), який відмовив їм у задоволенні позову з оскарження наказу про їхнє скорочення.

 

Представник позивачів Наталія Петрова попросила суд звернути увагу на те, що суд першої інстанції, ухвалюючи рішення, не застосував норми трудового законодавства, а також поверхово розглянув вимоги про стягнення недоплаченої заробітної плати. Крім цього, він не встановив змін у редакційній діяльності «1+1», на яку посилалася компанія, змінюючи умови роботи ведучих.

 

Представник Київської незалежної медіа-профспілки (третя сторона у справі) Роман Головенко наголосив на тому, що при звільненні члена профспілки Олеся Терещенка було порушене переважне право: пан Терещенко працював на каналі з 1997 року, однак скоротили його, а не нових працівників Марину Леончук і Юлію Бориско, які мали кількамісячний стаж роботи на «1+1».

 

Представник «1+1» Лариса Варічева переконувала суд, що на каналі дійсно відбулися зміни організації праці. «Нами були надані докази, що такі зміни справді були, і було вивільнення 60 осіб», - зауважила вона. Однак на прохання суду пані Варічева не змогла навести доказів того, що на ведучих були покладені інші обов'язки. За її словами, на «1+1» немає посадових інструкцій. А позивачі - єдині особи, які не погодилися підписувати трудові угоди влітку 2008 року, на що суддя Віталій Гончар зауважив, що вони були прийняті на роботу у 1996 і 1997 роках.

 

Заслухавши сторони, колегія суддів під головуванням Віталія Гончара оголосила перерву у слуханні справи. Наступне засідання відбудеться 10 вересня об 11:30.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1521
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
nrfx
5366 дн. тому
Пока ваша фантазия рисует вам как кто-то что-то будет отрабатывать, бідні Леончук и Бориско отрабатывают БЮТовцам, аж дым стоит
Андрей
5366 дн. тому
А я считаю, что не стоит Добровольской, Терещенку и Безулик грустить по "плюсам". Канал стремительно теряет позиции (он давно уже не второй, и даже не третий, а пятый в рейтингах). Плохо, что каналы, на которые они перешли, не самые-самые (Добровольская на СИТИ, Терещенко на Первом Национальном, Безулик на Пятом).
Коментатор
5367 дн. тому
Вельми показово, як піариться КНМП на цій справі. Яка там третя сторона? Будучи залежною від БЮТу і особисто Андрія Шевченка, КНМП намагається розправитися у суді із Юлією Бориско і бідною Леончук... А совість є? Можна тільки уявити, як у разі повернення на 1+1, Добровольська буде відпрацьовувати в ефірі БЮТівську підтримку. Роднянський з Фуксманом CENSORED.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду