Апеляційниий суд переніс слухання у справі «Безулик – Добровольська – Терещенко проти “1+1”»

24 Вересня 2009
29084
24 Вересня 2009
19:12

Апеляційниий суд переніс слухання у справі «Безулик – Добровольська – Терещенко проти “1+1”»

29084
Апеляційниий суд переніс слухання у справі «Безулик – Добровольська – Терещенко проти “1+1”»

Апеляційниий суд міста Києва відклав слухання у справі за позовом Анни Безулик, Людмили Добровольської та Олеся Терещенка проти «Студії "1+1"» та генерального директора Олександра Ткаченка. Наступне засідання  відбудеться 7 жовтня.

 

Нагадаємо, в апеляційній інстанції колишні телеведучі «1+1» оскаржують рішення Печерського районного суду міста Києва (суддя Олена Кафідова), який відмовив їм у задоволенні позову з оскарження наказу про їхнє скорочення. Попереднє засідання 10 вересня не відбулося через відсутність представників  телекомпанії «1+1».

 

Сьогодні представник позивачів Наталія Петрова зачитала обґрунтування апеляційної скарги. Зокрема, за її словами, при розгляді справи  першою інстанцією не було взяте до уваги те, що ведучі не були персонально повідомлені про скорочення. Також, на думку пані Петрової, не була доведена необхідність скорочення її довірителів. Адже, за словами тодішнього керівника  департаменту інформаційного та суспільно-політичного мовлення «1+1» Наталії Катеринчук, на каналі було 9 ведучих новин, як до звільнення Олеся Терещенка та Людмили Добровольської, так і після їх звільнення. Окрім цього, на думку Наталії Петрової, суд необґрунтовано констатував, що позивачі  не надали доказів щодо того, що мають переважне право залишитись на роботі.

 

У свою чергу представники відповідача на запитання суду  не змогли уточнити кількість посад ведучих на «1+1» до і після звільнення позивачів, через що суддя Віталій Гончар попросив уточнити ці питання до наступного засідання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29084
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
торба, каруца, Бухарест!
5330 дн. тому
А что там уточнять, сломал Фафа зубы о ведущих;=) Если бы все было как говорят барбосы, суд второй инстанции не возился бы так долго. Держитесь, ребята!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду