Верховна рада створила слідчу комісію у справі «Інтера»

19 Травня 2009
15024
19 Травня 2009
11:18

Верховна рада створила слідчу комісію у справі «Інтера»

15024
Верховна рада створила слідчу комісію у справі «Інтера»

Верховна Рада ухвалила постанову про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин смерті народного депутата України Ігоря Плужникова та заволодіння невідомими особами його власністю - акціями телеканалу «Інтер» у 2005 році.

 

Проект постанови представив народний депутат України, член фракції Блоку Юлії Тимошенко Володимир Пилипенко. Він коротко виклав основну інформацію про «загадкові» обставини смерті Ігоря Плужникова, опубліковані у медіа (не називаючи конкретних видань). «Причини загадкової смерті Плужникова та втрати ним акцій телеканалу "Інтер" і досі лишаються нез'ясованими»,  - зазначив Пилипенко.

 

Головою комісії пропонувалося призначити бютівця Андрія Портнова, заступником голови - Ганну Герман (Партія регіонів). До складу комісії було запропоновано включити народних депутатів Миколу Баграєва, Інну Богословську, Юрія Кармазина, Юрія Гайдаєва та інших. Представник регламентного комітету Олександр Єфремов запропонував перенести слухання питання на 20 травня, зазначивши, що комітет отримав звернення від рідних Ігоря Плужникова, які закликали не створювати ТСК

 

Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Ганна Герман наголосила, що «інсинуації навколо каналу сьогодні в усіх прогресивних колах розцінюються як спробу підпорядкувати "Інтер" відповідній політичній силі перед президентськими виборами» та закликала поставити це питання на розгляд очолюваного нею комітету перед голосуванням. Разом із тим, за її словами, «ніхто не говорить, що не треба розслідувати ті чи інші факти», однак треба зробити все, щоб розслідування не було засобом тиску на канал.

 

Член фракції «Наша Україна - Народна Самооборона» Ірина  Геращенко заявила, що не можна перетворювати ВР на зброю для розправи з нелояльними ЗМІ та закликала ухвалити законодавство, що забезпечить прозорість медіавласності. Комуніст Адам Мартинюк у своєму виступі зазначив, що усі телеканали є політично заангажовані, а Верховна Рада дотепер не ухвалила закону про суспільне телебачення і радіомовлення.

 

За постанову проголосували 194 депутати (за необхідних 150).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15024
Читайте також
25.04.2009 14:08
«Дзеркало тижня»
15 402
20.04.2009 09:13
Отар Довженко
, Костянтин Усов, для «Дзеркала тижня»
18 180
17.04.2009 12:27
Соня Кошкина, «Обозреватель»
8 179
02.03.2009 18:27
Сергій Лещенко, «Українська правда»
10 922
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду