Григоришин намагається відсудити «Інтер». Акції каналу арештовані

27 Лютого 2009
8971
27 Лютого 2009
16:51

Григоришин намагається відсудити «Інтер». Акції каналу арештовані

8971
Григоришин намагається відсудити «Інтер». Акції каналу арештовані
Господарський суд Києва арештував акції телеканалу «Інтер», повідомляє «Українська правда».
 
Як стало відомо «Українській правді», акції арештовані як захід для забезпечення позову бізнесмена Костянтина Григоришина до Світлани й Олени Плужнікових.
 
У своєму позові Григоришин просить відповідачок виконати умови угоди купівлі-продажу активів, яка була укладена між ним і покійним Ігорем Плужніковим 19 квітня 2005 року.
 
Договір стосувався продажу Плужніковим Григоришину активів групи каналу «Інтер» – зокрема, 61% акцій ЗАТ «Українська незалежна ТВ-корпорація».
 
У своїй ухвалі суд до розв’язання суперечки по суті наклав арешт на акції «Інтерa».
 
Як відомо, після помаранчевої революції Григоришин вів переговори про придбання «Інтера» з Ігорем Плужніковим, у результаті чого був укладений договір купівлі-продажу активів групи "Інтер" за 273,8 мільйона доларів.
 
Однак угоду вони не завершили, власником акцій виявилася компанія «Український медіа-проект», акціонером якої є Валерій Хорошковский. Ігор Плужников помер влітку 2005 року. Сам Григоришин в інтерв'ю «Українській правді» підтвердив подачу позову з метою повернути собі канал «Інтер».
 
«Моя кінцева мета – це допомогти створенню в Україні незалежного телебачення, яке необхідно країні, якщо вона хоче розвиватися», - заявив Григоришин. Раніше він стверджував, що не збирається судитись за телеканал.
 
«При цьому я не хочу бути власником телеканалу. Але потрібно продумати, як через статут прописати гарантії того, що "Інтер" буде дійсно незалежним», - додав він.
 
Григоришин повідомив, що це можна зробити декількома способами.
 
«Можливо, держава повинна увійти в число засновників – щоправда, виникає питання, де в бюджеті візьмуться гроші на придбання акцій "Інтеру". Або, наприклад, акції будуть розподілені серед пулу інвесторів, де жоден з них не зможе володіти більше, умовно кажучи, 10%», - припустив Григоришин.
 
Він повідомив, що у випадку заволодіння каналом «Інтер» пропише гарантії його незаангажованості.

 «Моя ідея – це взяти статути західних телекомпаній, що асоціюються у світі як незалежні ЗМІ, і винайти механізм для каналу "Інтер". Можливо, мені в цьому допоможуть журналісти, я відкритий для ідей», - сказав Григоришин.
 
«Українська правда» також звернулася в зв'язку з поданим позовом до Валерія Хорошковского, який є кінцевим бенефіціаром 61% акцій "Інтеру", однак він відмовився від коментарю.
 
«Українська правда»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8971
Читайте також
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Непонятливая
5532 дн. тому
Кому-то от нечего делать не лень подать иск, который пиарит этот канал для пенсионеров. Зачем? Что бы поднять рейтинги канала и продать его подороже? Дурня какая-то.
Зритель
5535 дн. тому
Почему вы все такие злобные? Такое впечатление, что комментарии пишут люди у которых кроме зависти и злобы других чувств вообще не существует. Попуститесь!
Параска
5538 дн. тому
Хозяйственный суд Киева арестовал акции телеканала «Интер». Арест производился силами спецподразделения «Беркут». Двадцать бойцов спецназа окружили место пребывания акций телеканала и применили светошумовую гранату. Одной из акций в результате срабатывания взрывного устройства оторвало руку. Ей была оказана своевременная реставраторская помощь. По итогам операции все акции были задержаны, а позже арестованы. Как сообщают источники «Параски» в прокуратуре, акции «Интера» арестованы в обеспечение иска российского коммуно-олигарха Константина Григоришина к собственникам канала. Григоришин хотел купить телеканал, а ему его не продали, вот он и стал судиться. Напомним, что когда-то Григоришин уже пытался отобрать футбольный клуб «Динамо» у Григория Суркиса, но у него не получилось. Украинским телезрителям, безусловно, интересно, как использует телеканал российский олигарх. По его словам, «цель – это помочь созданию в Украине независимого телевидения, которое необходимо стране, если она хочет развиваться». В рамках этой цели Григоришин намерен ежедневно показывать по «Интеру» своего бескорыстного друга, лидера КПУ Петра Симоненко, а если Тимошенко продаст ему «Турбоатом» - то и для нее найдется эфирное время. По непроверенным данным, телекомпанию возглавит новая супруга Петра Симоненко, политическй журналист Оксана Вашенко.
Нолю
5538 дн. тому
Сколько можно приводить примеров успешной работы уволенных интеревцев - на Новом, СТБ, ICTV, ТРК Украина, НТН, но Вы все об об одном и том же. В прошлом году доля Интера впервые в истории упала ниже 20%, а Вы все рассказываете о "самом профессиональном менеджере"... Откройте глаза!
элка
5538 дн. тому
Я ж себе представляю, ЧТО сейчас начнет "говорить и показывать" интер, если они и раньше себе ни в чем не отказывали!? Никакого попкорна не хватит))))))))))))
Удивленный, Белый и Пушистый
5538 дн. тому
Если вдруг все украинские ТВ-каналы вымрут навсегда, я буду просто счастлив. Непрофессиональное позорище во всем. Стыдно за это дерьмо даже перед россиянами.
Интер-моджахед
5538 дн. тому
Безлюдной - конец! Более профессионального лагерфюрера украинское тв еще не видело. Это она уничтожила телеканал Интер и теперь ей самой сплетут лапти. Смотрите свой интересный безлюд-тв. Вам недолго осталось наслаждаться. Пойдете вместе с безлюдовщиной на помойку.
Рост - ноль
5538 дн. тому
Безлюдная останется и при Григоришине. Более профессионального топ-менеджера в Украине нет. А руководитель канала не должен всем травиться, сам канал должен нравиться. Интер стал интереснее с приходом Безлюдной, остальное - ерунда. Творцы должны творить телепроекты, а не творить интриги. Если бы кто-то из уволенных был по-настоящему творческим человеком, давно бы в пику выдал гениальных телепроект. А где все эти люди, которые уже два года жуют одну и ту же проблему? Рост - ноль. За профнепригодность увольняли многих, и для многих это было толчком, чтобы доказать обратное.
Интер-моджахед
5538 дн. тому
Браво! Долой безлюдовщину и безлюд-тв!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду