Литвин вважає дії БЮТ щодо «Інтера» «політичним рейдерством»

25 Травня 2009
15234
25 Травня 2009
12:19

Литвин вважає дії БЮТ щодо «Інтера» «політичним рейдерством»

15234
Литвин вважає дії БЮТ щодо «Інтера» «політичним рейдерством»

Створення парламентської слідчої комісії з розслідування обставин продажу телеканалу «Інтер» пов'язане з загостренням політичної боротьби напередодні виборів, і ці події можна розглядати як «політичне рейдерство», заявив голова Верховної ради України Володимир Литвин в ефірі програми «Евгений Киселев. Наверху» на телеканалі ТВі. Про це повідомляє 4post із посиланням на прес-службу каналу.


«Сьогодні ведеться боротьба за медіаресурс, тому я це розглядаю як політичне рейдерство напередодні політичної боротьби, яка буде загострюватися з президентськими виборами, наближенням до них, і цілком очевидно, що цього (створення парламентської комісії - ред.) не треба було би робити, тим більше, що треба було би тоді відмовитися від своїх палких закликів про свободу слова і про те, що не треба перевіряти бізнес, а це також бізнес, а уряд наклав мораторій на проведення перевірок бізнесових структур», - заявив Литвин.

Такі слідчі комісії, за словами спікера, мають давати право опозиції контролювати владу. «Але добру ідею у нас як завжди, сплюндрували у зародженні і сьогодні дві найбільші фракції ПР та БЮТ мають єдині можливість (створювати ТСК). Бо у них є більше 150 депутатів. А цього достатньо, щоби строювати комісії, вони будуть робити все, щоби перетворити цей інструмент на інструмент політичного протистояння, зведення політичних рахунків», - зауважив Литвин.

Щодо каналу «Інтер» спікер звернув увагу, що це делікатне питання торкається людини, яка пішла з життя. «Є рідні і близькі, треба було би поцікавитися їх точкою зору, якщо ми люди і зберігаємо людський вимір своїх дій», - вважає Литвин.

 

Нагадаємо, 19 травня Верховна Рада ухвалила постанову про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин смерті народного депутата України Ігоря Плужникова та заволодіння невідомими особами його власністю - акціями телеканалу «Інтер» у 2005 році.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15234
Читайте також
28.08.2009 08:53
Сергей Головнев, «Коммерсантъ»
48 589
25.04.2009 14:08
«Дзеркало тижня»
15 416
20.04.2009 09:13
Отар Довженко
, Костянтин Усов, для «Дзеркала тижня»
18 199
17.04.2009 12:27
Соня Кошкина, «Обозреватель»
8 188
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду