Рекламна агенція JWT добивається через суд виплати 750 тис. грн за креативне обслуговування бренду PeopleNet

13 Травня 2008
18243
13 Травня 2008
15:44

Рекламна агенція JWT добивається через суд виплати 750 тис. грн за креативне обслуговування бренду PeopleNet

18243
Рекламна агенція JWT добивається через суд виплати 750 тис. грн за креативне обслуговування бренду PeopleNet
Компанія «Телесистеми України» завинила гроші не лише медіаагентству Starcom, а й креативній агенції JWT (перебуває в управлінні рекламно-комунікаційної групи Group M). Остання надавала «Телесистемам України» послуги з розробки креативу, дизайну та стратегії бренду PeopleNet. Борг становить близько 750 тис. грн. (частина – гонорар JWT, частина – послуги третіх осіб за виробництво рекламних матеріалів). 
За словами генерального директора Group M Олександра Комарова, усі борги, як у випадку з компанією Starcom, закриті документами: є підписані акти виконаних робіт, є взаємні звірки, немає лише грошей. «Ми на всю суму досить давно подали до суду і виграли справу. Зі свого боку, клієнт подав касаційну скаргу, яку ми успішно відбили. На сьогодні історія взаємин JWT і “Телесистем” передана у виконавчу службу. Тобто ми сподіваємося, що у встановлені законом строки ми отримаємо ці гроші, розрахуємося з підрядниками та закриємо свої “дірки”», – розраховує гендиректор Group M. 
Водночас рекламна агенція Starcom Ukraine подавала до суду тільки щодо виплати частину 10-мільйонного боргу (183 тис. грн.). Вимагати через суд решти грошей компанія поки що не збирається, оскільки не вбачає в таких діях виходу із ситуації, що склалася. Генеральний директор Starcom Костянтин Стрюков запропонував компанії-боржникові «мирову угоду» – міжнародний аудит агенції, аби виявити можливі порушення під час проведення рекламної кампанії бренду PeopleNet. «Якщо аудит покаже, що ми маємо рацію, “Телесистеми” будуть зобов’язані розплатитися. Якщо ж правда на їхньому боці, ми вибачимося. Але відповіді від компанії я поки не отримав», – каже пан Стрюков. 
Нагадаємо, що ЗАТ «Телесистеми України» 7 травня подало позов до суду з вимогою розірвати рекламний контракт 2006 року на суму понад 28 млн. грн., аргументуючи це тим, що попереднє керівництво компанії не мало повноважень укладати подібну угоду, а сама рекламна кампанія була неякісною. Рекламісти вважають подібну позицію абсурдною. Костянтин Стрюков стверджує, що Starcom кілька разів на вимогу рекламодавця направляв копії всіх документів (тільки перелік документації займав 11 сторінок, а надані матеріали важили 20 кг), які підтверджували виконання робіт. Крім того, агенція готова надати клієнту результати дослідження незалежних компаній UMM та Media Expense, які промоніторили всі рекламні виходи з брендом PeopleNet. 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18243
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
WSG
5828 дн. тому
ну шо {CENSORED} піполи - дєнєг net????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду