Рекламна агенція Starcom Ukraine виграла суд у «Телесистем України» (PeopleNet)

4 Листопада 2008
19686
4 Листопада 2008
10:55

Рекламна агенція Starcom Ukraine виграла суд у «Телесистем України» (PeopleNet)

19686
Рекламна агенція Starcom Ukraine виграла суд у «Телесистем України» (PeopleNet)
Господарський суд міста Києва 4 листопада оголосив рішення у справі за позовом ЗАТ «Телесистеми України» (3G-оператор PeopleNet) до рекламної агенції Starcom Ukraine про визнання договору на рекламне обслуговування недійсним. Колегія суддів під головуванням судді Олександра Мандриченка, керуючись ст. 92 і ст. 241 Цивільного кодексу України, вирішила у задоволенні позову відмовити.
Юрист «Телесистем України» Сергій Комлєв у коментарі ТК зазначив, що його компанія обов’язково подаватиме апеляцію до Апеляційного господарського суду міста Києва протягом 10 днів.
«Як на мене, рішення справедливе, – прокоментувала юрист Starcom Ukraine Олена Андрієнко. – Але я прекрасно усвідомлюю, що Телесистеми України” будуть продовжувати свою тактику затягування розрахунків із нами і подадуть апеляцію. Скоріше за все, це затягне справу щонайменше на два місяці. Потім, можливо, буде касація. Саме це блокує можливість нашого звернення з позовом про стягнення заборгованості на суму 10 млн. гривень. Також нинішня справа блокує провадження першого судового рішення на нашу користь про стягнення боргу на суму 183 тис. гривень».
Нагадаємо, що 7 травня компанія «Телесистеми України» подала позов до Господарського суду міста Києва, у якому вимагала визнати недійсною рекламну угоду, укладену зі Starcom Ukraine у 2006 році на суму понад 28 млн. гривень. Таким чином «Телесистеми України» планували уникнути виплати боргу на 10 млн. гривень (за надані рекламні послуги), у якому їх звинуватили Starcom Ukraine і низка ЗМІ та рекламних агенцій. Розгляд справи декілька разів переносили. Перше засідання відбулося 23 липня, але в слуханні оголосили перерву. 7 жовтня розгляд справи було завершено і оголошено перерву до 4 листопада для підготовки та виготовлення повного тексту судового рішення.
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19686
Читайте також
06.11.2008 11:32
Ирина Миронова, Антон Онуфриенко, «Коммерсантъ»
4 130
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду