detector.media
13.05.2008 15:44
Рекламна агенція JWT добивається через суд виплати 750 тис. грн за креативне обслуговування бренду PeopleNet
Компанія «Телесистеми України» завинила гроші не лише медіаагентству Starcom, а й креативній агенції JWT (перебуває в управлінні рекламно-комунікаційної групи Group M). Остання надавала «Телесистемам України» послуги з розробки креативу, дизайну та стратегії бренду PeopleNet. Борг становить близько 750 тис. грн. (частина – гонорар JWT, частина – послуги третіх осіб за виробництво рекламних матеріалів). 
За словами генерального директора Group M Олександра Комарова, усі борги, як у випадку з компанією Starcom, закриті документами: є підписані акти виконаних робіт, є взаємні звірки, немає лише грошей. «Ми на всю суму досить давно подали до суду і виграли справу. Зі свого боку, клієнт подав касаційну скаргу, яку ми успішно відбили. На сьогодні історія взаємин JWT і “Телесистем” передана у виконавчу службу. Тобто ми сподіваємося, що у встановлені законом строки ми отримаємо ці гроші, розрахуємося з підрядниками та закриємо свої “дірки”», – розраховує гендиректор Group M. 
Водночас рекламна агенція Starcom Ukraine подавала до суду тільки щодо виплати частину 10-мільйонного боргу (183 тис. грн.). Вимагати через суд решти грошей компанія поки що не збирається, оскільки не вбачає в таких діях виходу із ситуації, що склалася. Генеральний директор Starcom Костянтин Стрюков запропонував компанії-боржникові «мирову угоду» – міжнародний аудит агенції, аби виявити можливі порушення під час проведення рекламної кампанії бренду PeopleNet. «Якщо аудит покаже, що ми маємо рацію, “Телесистеми” будуть зобов’язані розплатитися. Якщо ж правда на їхньому боці, ми вибачимося. Але відповіді від компанії я поки не отримав», – каже пан Стрюков. 
Нагадаємо, що ЗАТ «Телесистеми України» 7 травня подало позов до суду з вимогою розірвати рекламний контракт 2006 року на суму понад 28 млн. грн., аргументуючи це тим, що попереднє керівництво компанії не мало повноважень укладати подібну угоду, а сама рекламна кампанія була неякісною. Рекламісти вважають подібну позицію абсурдною. Костянтин Стрюков стверджує, що Starcom кілька разів на вимогу рекламодавця направляв копії всіх документів (тільки перелік документації займав 11 сторінок, а надані матеріали важили 20 кг), які підтверджували виконання робіт. Крім того, агенція готова надати клієнту результати дослідження незалежних компаній UMM та Media Expense, які промоніторили всі рекламні виходи з брендом PeopleNet. 
«Детектор медіа» 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY