Ющенко не віддав депутатам президента НТКУ

6 Жовтня 2005
998
6 Жовтня 2005
19:34

Ющенко не віддав депутатам президента НТКУ

998
Ющенко не віддав депутатам президента НТКУ
Президент Віктор Ющенко наклав вето на нову редакцію закону про порядок призначення керівників Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України і про припинення їхніх повноважень, прийняту Верховною Радою 4 жовтня.

Повідомлення про це розміщено на офіційному сайті Верховної Ради. Разом з тим тексти пропозицій президента до закону поки не опубліковані.

Відповідно до прийнятої редакції закону, керівники НТКУ і НРКУ не можуть сполучати представницький мандат з іншими видами діяльності.

Закон визначає, що керівники НТКУ і НРКУ призначаються і звільняються парламентом, який також контролює їхню діяльність на даній посаді. Разом з тим Верховна Рада може звільняти керівника НТКУ або НРКУ не раніше, ніж через рік після початку його роботи на даній посаді.

У новій редакції парламент змінив єдине положення раніше ухваленого закону, відповідно до якого ініціювати заслуховування у Верховній Раді звіту керівників НТКУ і НРКУ можуть 150 депутатів - 1/3 від конституційного складу парламенту (раніше ініціювати такий звіт могли 100 депутатів).

Українська правда

Читайте також:

Призначений Чижом в.о. президента НТКУ Круглов згортає реформи (оновлено)

Тарас Стецьків: «Якби я в серпні знав, що у вересні Президент звільнить Порошенка, то ще подумав би, чи варто йти з посади президента НТКУ»

Верховна Рада врегулювала законом процедуру призначення президента Національної телекомпанії України

Суспільному телебаченню – бути!

"Офіційного" Президента НТКУ вирішили поки що не призначати

Профспілки НТКУ пропонують розвести конкурс концепцій суспільного мовлення та питання призначення керівника НТКУ

Экспертная группа рассматривает 7 вариантов реформы НТКУ

Запитання „Детектор медіа”: Як ви вважаєте, за якими критеріями Президент має і буде визначатись щодо кандидатури президента НТКУ (професіоналізм, політична доцільність тощо)? Чи матимуть, на вашу думку, шанси певні політико-фінансові групи пролобіювати на цю посаду своїх представників?

Олег Рибачук підтвердив, що президент НТКУ буде визначений виключно на конкурсній основі

Ющенко підтримав Шевченка, який не пішов до слуг Медведчука

КНМП вважає неможливим призначення президента НТКУ до ухвалення плану реформування телекомпанії

НТКУ обрали собі президента з команди Савенка

Профспілка НТКУ визначить свого кандидата на посаду голови УТ-1

Ірина Геращенко: в найближчі два дні Держсекретаріат оголосить про зрозумілий механізм обрання керівника НТКУ на конкурсній основі

Відбір претендентів на посаду президента НТКУ буде публічним - Рибачук

Профспілки НТКУ вимагають призначення президента телекомпанії на конкурсних засадах

Вже вчора хотіли призначити головою НТКУ Тараса Аврахова? Геращенко спростовує цю інформацію
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
998
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду