Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 лютого 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 лютого 2024 року

18 Лютого 2024
266
18 Лютого 2024
21:10

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 лютого 2024 року

266
Ситуація в Авдіївці, Мюнхенська безпекова конференція, ризики в телеграмі, смерть Навального
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 лютого 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» експерт-міжнародник Станіслав Желіховський говорив про очікування від Мюнхенської безпекової конференції, яка розпочалася 16 лютого, та запланованих зустрічей президента України Зеленського на полях заходу. На думку гостя, Альянс усвідомлює рівень небезпеки від сусідства з Росією. Важливо також, щоб Україну підтримали країни Глобального півдня. 

Експерт з питань протидії дезінформації Андрій Шаповалов коментував заяви представника ГУР Андрія Юсова та голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольги Герасим’юк щодо необхідності регуляції телеграму. «Ви маєте рацію, коли кажете про необхідність розділити платформу і пабліки, які на ній існують», — сказав він у відповідь на репліку ведучих. За його словами, швидше за все, йдеться про регуляцію телеграму та підпорядкування його законам України. На думку Шаповалова, ажіотаж навколо нібито закриття в Україні телеграму виник через те, що багато людей вклали гроші в створення своїх телеграм-каналів. А ворог це використовує, вкидаючи дезінформацію. 

Голова фонду «Русь сидяча» Ольга Романова зауважила зокрема, що вербування Росією по всьому світу найманців для війни проти України  свідчить про те, що Росія як була, так і лишається колоніальною державою. Романова також прокоментувала заклики роспропагандиста Соловйова передати зібрані за кандидата в президенти Надєждіна підписи силовикам. На її думку, до цих погроз слід ставитися серйозно: навряд чи безпосередньо за списками почнуться переслідування, але неблагонадійність підписантів матимуть на увазі. 

У блоці «1+1» радник директора Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Веселовський, коментуючи укладення Україною та Німеччиною під час візиту президента Володимира Зеленського до Берліна безпекової угоди, повідомив, що незабаром таку ж угоду підпишуть із Францією, і це буде вже третій подібний документ.  

Політичний коментатор Олексій Буряченко назвав смерть Олексія Навального серйозним ударом по путінському режиму, «бо всім зрозуміло, що саме Путін винен». Хоча важко сказати, було це вбивство чи наслідок знущань та катувань, додав Буряченко. На його думку, смерть «російського опозиціонера номер один» має стати аргументом на користь України для тих, хто досі коливався, чи варто їй допомагати, зокрема й для країн Глобального півдня.   

Російський соціолог і публіцист Ігор Ейдман теж переконаний, що Навального вбив Путін: «Це помста, Путіну треба було вбити свого ворога, а чому саме зараз — така вже його параноїдальна логіка. Ми це бачимо на прикладі як людей, так і держав». Водночас Ейдман не впевнений, що на заклик Ходорковського вписувати в бюлетені на виборах Путіна прізвище Навального відгукнуться  сотні тисяч людей. Якщо кілька тисяч і піде, то це буде лише шум на виборчих дільницях, не більше, додав гість. У наступному блоці схожу думку висловив російський опозиційний політик Олександр Осовцов

У блоці каналу «FreeДом» воєнний аналітик Олексій Гетьман заперечив заяви росіян про те, що в Авдіївці Сили оборони перебувають в оточенні. Він також припустив, що шалені штурми Авдіївки росіянами мають політичне підґрунтя, наприклад, треба показати результат до 17 березня — дня виборів Путіна. «Жодного іншого сенсу класти там стільки людей немає», — заявив Гетьман. 

Про очікування від Мюнхенської конференції, де обговорюватимуться всі проблеми міжнародної глобальної безпеки, в цьому блоці говорив експерт з міжнародної безпеки Фонду «Демократичні ініціативи» Тарас Жовтенко.

Експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев коментував плани припинити з січня 2025 року транзит російського газу через Україну до ЄС. «Можна говорити про поповнення бюджету, але ми всі розуміємо, що дивно брати гроші у фашистського режиму», — зазначив Рябцев. 

В етері також двічі показали сюжет до Дня військового журналіста — про роботу військових кореспондентів на передовій.   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
266
Теги:
Читайте також
23.02.2024 12:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
297
22.02.2024 12:11
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
275
21.02.2024 15:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
269
21.02.2024 10:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
212
13.02.2024 10:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
537
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду