Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 лютого 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 лютого 2024 року

20 Лютого 2024
716
20 Лютого 2024
14:55

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 лютого 2024 року

716
Мюнхенська безпекова конференція, бої під Авдіївкою та Бахмутом, смерть Навального.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 лютого 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ 

У блоці каналу «FreeДом» про смерть Олексія Навального говорив російський опозиційний політик Віталій Скойбеда, який свого часу воював як доброволець у складі ДУК «Правий сектор». За словами опозиціонера, після вбивства «найпослідовнішого мирного борця із режимом» всі можливі форми мирного протесту в Росії втратили актуальність. Якщо боротися з цим режимом — то зі зброєю в руках. «Тільки це може допомогти проти такого фашистського режиму, як гітлерівський, сталінський, хамасівський, північнокорейський і яким став путінський режим. Інших способів у реальному світі, щоб добитися падіння цього режиму та змін у Росії, немає», — наголосив Віталій Скойбеда. Він також додав, що акції пам’яті, гасла і квіти не замінять снарядів і дронів — російським опозиціонерам за кордоном потрібно підтримувати Збройні Сили України. 

Головний редактор видання «Білоруська правда» Ілля Добротвор, відповідаючи на запитання ведучих щодо заяв Лукашенка про нібито «боротьбу з українськими диверсантами», зауважив, що коментувати заяви Лукашенка важко, бо «вони, як правило, не несуть смислового навантаження».   

Заступник голови Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони і розвідки Єгор Чернєв висловив переконання, що в НАТО є «розуміння загроз», яке транслюється на національні уряди та впливає на їхні дії задля допомоги Україні. «Мюнхенська конференція вкотре порушила це питання, вкотре зроблено на цьому акценти. Я сподіваюся, що буде ще один поштовх у вирішенні надання допомоги Україні», — сказав Чернєв.

У блоці ICTV/СТБ командир підрозділу TERRA 3-ї окремої штурмової бригади Микола Волохов розповів про поточну ситуацію на Авдіївському напрямку, а начальник пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені Дашкевича Олег Калашников – про важкі бої на Бахмутському напрямку, де ворог штурмує всім, чим можна, і цілодобово б’є артилерією.  

Авіаційний експерт Валерій Романенко коментував збиття за два дні чотирьох ворожих літаків, а також висловив невдоволення інформацією, що винищувачі F-16 з’являться в Україні в червні: на думку Романенка, вони повинні з’явитися в Україні раніше.

Політологиня-американістка Олександра Філіпенко спрогнозувала, що законопроєкт, який передбачає зокрема виділення допомоги Україні, в Палаті представників США буде винесено на голосування найближчим часом. У нижній палаті голосів достатньо, тож є певний тиск на верхню палату. Впевненості, за словами гості, додає заява колишнього віцепрезидента США, республіканця-центриста Майка Пенса щодо того, що після вбивства Навального вже ніхто не може виправдовувати Путіна. 

Прессекретар ОВД-інфо Дмитро Анісімов повідомив, що по всій Росії на акціях пам’яті Навального було затримано 350 людей. Їм інкримінують здебільшого порушення громадського порядку та невиконання «законних» вимог поліції, але є й звинувачення в дискредитації російської армії. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
716
Теги:
Читайте також
25.02.2024 12:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
444
24.02.2024 12:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
300
23.02.2024 12:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
373
22.02.2024 12:11
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
304
21.02.2024 15:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
325
21.02.2024 10:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
270
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду