Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 лютого 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 лютого 2024 року

14 Лютого 2024
487
14 Лютого 2024
09:56

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 лютого 2024 року

487
«Старлінки» у росіян, «немічна» ООН, інтерв'ю Путіна Карлсону, чвари російської опозиції.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 лютого 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці «1+1» воєнний аналітик Іван Ступак звернув увагу на зворотний бік інформації про початок використання росіянами систем «Старлінк» на окупованих територіях: деякі російські коментатори недарма забили на сполох, адже у США чітко знають, де саме активуються ці системи, і є теоретична можливість перехоплювати дані й отримувати інформацію для розвідки.

Дипломат Андрій Веселовський прокоментував заяву Дональда Трапма про заохочення нападу Росії на країни НАТО, які «мало платять»: в Європі менше 2% свого ВВП на військові потреби використовують такі держави як Люксембург, Бельгія і навіть Туреччина — невже Трамп закликатиме Путіна напасти на Ердогана?

Політичний коментатор Віталій Кулик відзначив цікаву різницю між російською пропагандою, спрямованою на зовнішнього споживача, і тією, що транслюється всередині країни: на «експорт» видаються тези про традиційні цінності й боротьбу Росії, як носія євроазійської культури, зі «заходом, що загниває». Натомість внутрішній аудиторії 40% часу розповідають про міфічні військові перемоги, а 60% — про нібито економічне зростання та стабільність.

Міжнародник Дмитро Левусь зауважив, що до нинішнього «нікчемного» стану ООН дійшла не вчора й не позавчора, адже організація з самого свого заснування не містила дієвих механізмів притягнення до відповідальності агресора, якщо він входить до Ради Безпеки.

Політичний коментатор Олег Лісний назвав епопею з ухвалення американської допомоги для України танцем «у стилі крок вперед — два назад». Левусь також закликав не намагатися впливати на те, на що ми вплинути не здатні, і готуватися співпрацювати з будь-яким урядом США, яким би він не став після президентських виборів.

Політтехнолог Тарас Загородній пояснив, чому скандальне інтерв'ю Путіна американському пропагандисту Такеру Карлсону вийшло провальним: за задумом, це мала бути демонстрація того, що Путін — лідер консервативного світу, мали лунати погрози ядерною зброєю. Натомість кремлівський диктатор не зміг транслювати потрібні наративи, а Карлсон сам заплутався, «ху із печеніги та хто кому Рабинович у середньовічній історії». Це сильно змазало ефект, адже аудиторія пропагандиста не зрозуміла майже нічого.

У блоці каналу «Інтер» воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко назвав спробу росіян очорнити нового Головнокомандувача ЗСУ Сирського «нормальною для них» реакцією: якщо він «людина їхньої закваски», то чого ж вони тікали від нього з-під Києва та з Харківщини?

Чеченський блогер Ібрагім Янгулбаєв пригадав, як після знищення росіянами Грозного людям, які розбирали завали та відновлювали місто, нічого не заплатили. На його думку, те ж саме чекає і на людей в Маріуполі, де кадирівці займаються мародерством та грабежами. 

Ексдепутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов розкритикував російських опозиціонерів, які закликають людей опівдні в день «виборів» президента Росії прийти і всім разом проголосувати за будь-кого, крім Путіна: навіщо грати в чужі ігри, Кремль хоче створити картинку ажіотажу навколо «виборів», а «банди», за висловом Пономарьова, Навального та Каца їм в цьому сприяють.

У блоці каналу «FreeДом» політичний експерт Олександр Антонюк назвав бідність головним мотиватором для участі у загарбницькій війні, яким користується Кремль, щоб набирати найманців за кордоном, наприклад, у Непалі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
487
Теги:
Читайте також
13.02.2024 10:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
537
11.02.2024 08:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
688
10.02.2024 14:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
854
09.02.2024 15:52
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
477
08.02.2024 10:45
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
991
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду