Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 лютого 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 лютого 2024 року

16 Лютого 2024
507
16 Лютого 2024
07:52

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 лютого 2024 року

507
ПА ОБСЄ без Росії, розсипане поляками українське зерно, інтерв'ю Путіна Карлсону, відмова Австрії від російського газу.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 лютого 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев припустив, що у Кремлі самі не здатні пояснити, як так стається, що країна-виробник та експортер нафти й газу не може контролювати ціни на внутрішньому ринку для населення.

Дипломат Руслан Осипенко не бачив нічого дивного в намірі Росії покинути Парламентську Асамблею ОБСЄ: росіяни руйнують ялтинсько-потсдамську систему миру в Європі зокрема й за рахунок виходу з міжнародних організацій, «з яких їх все одно рано чи пізно вигнали б».

Російський журналіст Ігор Яковенко своєю чергою не бачить логістичних чи організаційних проблем, які б перешкоджали європейським країнам віддавати на користь України арештоване майно росіян, як-от яхту Путіна в Італії. Проте для цього потрібна політична воля, якої, на думку Яковенка, немає.

Економіст Олег Пендзин пояснив, чому в Росії високі ціни на яйця та інші продукти: коли військовий сектор витягнув з економіки всі трудові ресурси, найбільше потерпає сільське господарство, яке є найменш механізованою галуззю та потребує колосального обсягу ручної праці. 

Оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко висловив переконання, що наразі ресурсу напасти на одну з країн НАТО росіяни «не мають, і взяти його ніде». Проте за рахунок поступового зниження інтенсивності бойових дій в Україні, скорочення втрат, зняття навантаження з підприємств ВПК може відбутися формування ударних груп. У будь-якому разі напад на НАТО для Росії — це самогубство.

У блоці «1+1» голова Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук заявив, що розсипане польськими протестувальниками на землі українське зерно додало конфліктові емоційного забарвлення, адже українці зі своєї трагічної історії знають ціну хліба. Але важливо, щоб емоції не взяли гору, і діалог продовжувався.

Політичний коментатор Володимир Фесенко назвав однією з головних цілей інтерв'ю Путіна пропагандисту Такеру Карлсону намір показати кремлівського диктатора миротворцем. Проте все зіпсувала «лекція» з «історії» — глядачі просто знудилися і втомилися.

Економіст Олександр Савченко наголосив на необхідності створити прецедент, щоб під санкції потрапила бодай одна китайська чи індійська компанія, яка допомагає Росії обходити обмеження. Це матиме «ефект доміно»: й інші компанії почнуть масово відмовлятися від співпраці з агресором, як це відбувається зараз із банками.

Політичний коментатор Ігор Чаленко відзначив лідерську роль канцлера Німеччини Олафа Шольца: він активно просуває тему озброєння Європи, адже розуміє ризики, пов'язані з можливим президентством Дональда Трампа. За словами Чаленка, Шольц наразі уособлює «прогресивні адекватні сили за єдність НАТО».

У блоці каналу «FreeДом» експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов за підсумками чергового засідання у форматі «Рамштайн» спрогнозував, що колись ми несподівано побачимо результати роботи в українському небі літаків F-16 глибоко за лінією фронту.

Директор економічних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко назвав символічним і дошкульним для росіян намір Австрії ледь не останньою з країн Європи відмовитися від купівлі російського газу, адже свого часу саме з Австрії розпочалася історія російського експорту. Від скасування угоди значно більше постраждає Росія, адже Австрія здатна замістити цей газ, до того ж, раніше перепродавала його іншим споживачам.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
507
Теги:
Читайте також
21.02.2024 15:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
269
21.02.2024 10:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
212
13.02.2024 10:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
537
11.02.2024 08:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
688
10.02.2024 14:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
854
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду