Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 лютого 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 лютого 2024 року

15 Лютого 2024
489
15 Лютого 2024
11:04

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 лютого 2024 року

489
Дрони як найважливіша зброя, розчарування Вірменії у Росії, ухвалення Сенатом США пакету допомоги Україні, інтерв'ю Путіна Карлсону.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 лютого 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» російський воєнний експерт Ян Матвєєв відзначив: тривалість війни та перебування росіян на фронті призводить до того, що в їхній армії наростають конфлікти, деякі навіть завершуються вбивствами. Дати лад армії неможливо, бо командування підтримує вигідну для себе атмосферу беззаконня.

Представлений як виконавчий директор Антиімперського Блоку Народів Олег Вітвіцький висловив переконання, що з розпадом СРСР не відбувся розвал імперії, і корінним народам Росії необхідно надати право на самовизначення. На думку гостя, тема допомоги цим народам в Україні має набути характеру державної політики.

Генерал армії України Микола Маломуж розповів, що росіяни почали активніше вербувати на війну проти України операторів дронів із Сирії, адже операторів-росіян наші Сили оборони методично знищують. 

За словами директора фонду «Вільна Росія» на Південному Кавказі Єгора Куроптєва, у вірменському суспільстві значно зросли антиросійські настрої і потреба вийти з-під російського впливу. Проте цьому заважають два чинники — географічний (від близькості Росії нікуди не подінешся) і економічний (надто висока залежність у торгівлі).

У блоці каналу «Інтер» керівник програм безпеки центру «Стратегія ХХІ» Павло Лакійчук назвав дрони найважливішою частиною сучасних бойових дій. На його думку, стає все важче провести межу між дронами та ракетами, а швидкість розвитку військових технологій, пов'язаних з безпілотниками, «шалена».

Воєнний експерт Іван Ступак оцінив як близьку до нуля ймовірність того, що збройні сили Польщі чи Румунії почнуть збивати ракети і дрони росіян, які прямуватимуть в бік кордону, ще над територією України. На думку Ступака, країни НАТО не здатні ухвалювати самостійні рішення, а «за цього Генсекретаря» (йшлося про Єнса Столтенберга) рішучих дій не буде.

Перший віцепрезидент Торговельно-промислової палати Михайло Непран озвучив дві причини успіху проєкту українського зернового коридору: морські дрони та допомога Британії, яка забезпечила обов'язкове для торговельних суден страхування.

Політичний коментатор Володимир Фесенко стримано відреагував на ухвалення Сенатом США проєкту закону з допомогою для України: найбільш радикальні республіканці у Палаті представників усе одно проти будь-яких компромісів з Байденом і хочуть, щоб чинний президент, а з ним і Україна, не отримали нічого.

У блоці «1+1» російський політтехнолог Аббас Галлямов посміявся з «історичних опусів» Путіна і зазначив, що історичний ревізіонізм може вилізти диктатору боком, коли китайці заявлять претензії на Владивосток.

Журналіст Сергій Гармаш звернув увагу на те, що на кордоні Ростовської області з окупованими українськими територіями досі існує КПП. А в розмовах росіяни весь час кажуть «жителі Донбасу», відокремлюючи їх від себе. Та й самі українці на окупованих територіях відчувають погіршення ставлення: раніше їм давали «пряники» у вигляді виплат, а зараз грошей ніхто не платить, натомість змушують самих платити податки та йти воювати.

За словами журналістки з Вашингтона Карини Орлової, інтерв'ю Путіна Такеру Карлсону та заява Трампа про заохочення нападу Росії на НАТО змусили 22 республіканських сенаторів підтримати законопроєкт про допомогу Україні. Питання тепер у тому, у скількох конгресменів-республіканців відбудеться подібне протверезіння.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
489
Теги:
Читайте також
21.02.2024 10:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
212
13.02.2024 10:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
537
11.02.2024 08:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
688
10.02.2024 14:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
854
09.02.2024 15:52
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
478
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду