Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 серпня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 серпня 2023 року

3 Вересня 2023
408
3 Вересня 2023
08:28

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 серпня 2023 року

408
Обстановка на кордоні з Білоруссю, переворот у Габоні, новий міністр оборони Великої Британії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 серпня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» засновник порталу «Україна очима мусульман» Рамдан Аурагх говорив про черговий переворот на африканському континенті – цього разу в Габоні. За висловом гостя, «зовнішню кон’юнктуру було використано для приходу до влади». Він також не виключив, що до перевороту в Габоні можуть бути дотичні «вагнерівці». 

На думку дипломата Олега Шамшура, метою візиту президента США Джо Байдена до В’єтнаму є підняття двосторонніх взаємин до рівня стратегічного партнерства і пошуки в Південно-Східній Азії противаг експансіоністській політиці Китаю. Для В’єтнама американський вектор теж має значення, вважає Шамшур.

Російська правозахисниця, засновниця проєкту «Ковчег» Анастасія Буракова коментувала затримання у Фінляндії за запитом України громадянина РФ Яна Петровського, одного з лідерів російського загону «Русич», який входить до складу «Вагнера» і є за своєю суттю нацистським угрупуванням. За словами гості, вона думала, що нацистські ідеології зникли ще після Другої світової війни, однак виявилося, що в Росії нацистів не переслідують — їм видають зброї, щоб вбивати українців. «Що робила ця людина на території європейської держави – питання, — зауважила Анастасія Буракова. — Яке є і питанням безпеки Європи». 

У блоці каналу «Інтер» генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко, коментуючи призначення міністром оборони Великої Британії Гранта Шеппса, пожартував, що його попередник, Бен Воллес, «не витримав цунамі вдячності від українців за допомогу в боротьбі з агресором», і висловив сподівання, що підтримка України Сполученим Королівством продовжиться, тим більше Грант Шеппс уже висловив такий намір. 

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів про обстановку на кордоні з Білоруссю: загроза повторного вторгнення російських військ існує, однак потенціалу для цього зараз немає. Подальше перебування у Білорусі «вагнерівців» наразі під питанням. 

На переконання авіаційного експерта Костянтина Криволапа, відмова Росії від спільного з Бразилією розслідування катастрофи літака бразильського виробництва, в якій загинув Євгеній Пригожин, означає, що Росії не потрібне ніяке розслідування, вона в цьому не зацікавлена. Причина катастрофи — ракета або бомба в літаку, від неякісного палива літаки так не падають, наголосив гість. Доказом механічного руйнування є й те, що частини літака впали неподалік одна одної. Костянтин Криволап вважає, що замовити вбивство Пригожина могли Шойгу або начальник російського Генштабу Герасимов. 

Оперна співачка, колишня депутатка Держдуми Росії Марія Максакова говорила про політичні репресії в Росії, таємний похорон Пригожина і скасування гастролей театру «Ленком» в Ізраїлі. 

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» російський воєнний експерт Ян Матвєєв висловив думку, що зменшення кількості російських офіційних повідомлень про бойові дії свідчить про погіршення справ росіян на фронті. Водночас від визнання поразки в Україні роспропаганда ще далека. 

Завідувачка програмою славістики в університеті ім. Вашингтона і Лі в штаті Вірджінія (США) Анна Бродська-Кроткіна коментувала обіцянку претендента на висування від Республіканської партії на президентських виборах 2024 у США Вівека Рамасвамі в разі обрання його главою держави визнати російську окупацію частини українських територій та закрити Україні шлях до НАТО. За словами гості, Вівек дублює найбільш екстремальні програми республіканської партії. Прихильність молодих виборців він втратив, назвавши глобальне потепління фейком, після чого навіть запропонував заборонити молоді до 25 років голосувати. Водночас чимало інших республіканців — за продовження допомоги Україні, зазначила гостя. 

Представник Головного управління Мінборони України Андрій Юсов говорив про протиборство ФСБ і Міноборони Росії, а також про те, що постійна «бавовна» на російській території викликає в Росії все більше запитань на кшталт: «Шойгу, Герасимов, де ПВО?» А ПВО на фронті, відповів Юсов. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
408
Теги:
Читайте також
09.09.2023 15:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
467
08.09.2023 13:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
519
07.09.2023 10:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
490
29.08.2023 22:12
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
405
27.08.2023 20:01
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
617
26.08.2023 17:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
393
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду