Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 серпня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 серпня 2023 року

30 Серпня 2023
424
30 Серпня 2023
11:11

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 серпня 2023 року

424
Нічна повітряна атака, інтерв'ю Зеленського Наталії Мосейчук, хто замовив Пригожина.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 серпня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «1+1» речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков розповідав про гуманітарну ситуацію в Херсоні, який із дня звільнення перебуває під постійними обстрілами ворога.

Речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук підтвердив, що з Одеського порту вийшло і почало рух встановленим для цивільних кораблів тимчасовим коридором друге із заблокованих через війну суден. За словами Братчука, таких суден лишилося ще п'ять. 

Експерт Аналітичного центру «Об'єднана Україна» Ігор Петренко коментував інтерв'ю президента Зеленського Наталії Мосейчук, в якому глава держави запропонував зокрема прирівняти корупцію до державної зради. 

На думку воєнного експерта Михайла Притули, головним вигодонабувачем від смерті Євгена Пригожина, яку вже підтвердили російські слідчі, є Шойгу, адже саме проти нього виступав Пригожин. Аргументами на користь цієї версії, за словами Притули, є, по-перше, посилення позицій Шойгу після загибелі Пригожина, а по-друге, знищити літак — це «надто прямолінійно, по-воєнному». 

Ілля Пономарьов теж вважає, що Путін як замовник вбивства Пригожина виглядає непереконливо. На думку Пономарьова, Путін заздалегідь знав про заколот Пригожина, і про те, що він буде направлений не проти нього. А от у Шойгу, мовляв, не було іншого вибору.    

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова говорила про вплив роспропаганди на жителів країн Євросоюзу. За словами Курносової, у плануванні ІПСО беруть участь і ФСБ, і Служба зовнішньої розвідки, але головні планувальники сидять у Кремлі. 

У блоці каналу «Інтер» речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат говорив про наслідки нічної повітряної атаки: ворог випустив шість ракет, чотири з них збила українська ППО. Постраждало цивільне підприємство на Полтавщині, не обійшлося, на жаль, без загиблих і поранених. За уламками збитих ракет встановлено, що ракети випущено цього року, і це хороша новина, зауважив Ігнат: запаси вичерпалися, і ворог використовує ракети «з коліс».

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук висловив думку, що для України здійснювати експорт 30 кораблями щомісяця цілком реально — важливо, наскільки ми зуміємо у воєнний спосіб захистити тимчасовий коридор, яким уже вийшли два судна. 

Заступник керівника Об'єднаного перехідного кабінету Білорусі Павло Латушко зауважив, що Лукашенко «хайпонув» на темі Пригожина, але хайпу вистачило ненадовго. Навчання ОДКБ, для участі в яких до Білорусі прибули військові з Киргизстану та Таджикистану, Латушко назвав брязканням зброєю, а долю самого ОДКБ — примарною. 

У цьому блоці про вбивство Пригожина говорила голова фонду «Русь сидяча» Ольга Романова. Вона переконана, що замовником вбивства є Путін, а виконавцем — Андрій Авер’янов, керівник підрозділу російської військової розвідки, який відповідає за ліквідацію невгодних. «Ця версія прозвучала одразу ж, щойно стало відомо про катастрофу літака, але загибель Пригожина ще не було підтверджено. Так, прізвище генерала Авер’янова прозвучало, тому що він останнім часом справді демонстративно вичавлював Пригожина і «вагнерівців» із  Африки, зокрема робив це спільно з людьми Шойгу», — заявила Романова.    

У блоці каналу «FreeДом» інтерв'ю Зеленського Наталії Мосейчук, зокрема питання щодо проведення виборів під час війни, коментував експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов. На його думку, цього року вибори проводити недоцільно, але з часом може з'явитися і політичне рішення, і його юридично обґрунтування.  

Експерт-міжнародник Станіслав Желіховський говорив про високий рівень українсько-польських відносин.

Голова Комітету Верховної ради України з питань зовнішньої політики і міжнародного співробітництва Олександр Мережко (фракція «Слуга народу») розповідав про стратегічний форум ЄС у Словенії. Ведучі запитали, чи відчувають європейські союзники втому від війни в Україні? «Більше всіх втомлюється той, хто нічого не робить, — відповів гість. — Найкращий рецепт – почати надавати допомогу Україні, втому як рукою зніме».

Академічний директор Центру публічної дипломатії Олексій Полегкий порівняв стосунки США і Китаю з танго, в якому кожен партнер хоче наступити іншому не просто на ногу, а саме на хворі мозолі. Питання в тому, у що виллється цей танок — в здорову конкуренцію чи в жорстке протистояння. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
424
Теги:
Читайте також
29.08.2023 22:12
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
402
27.08.2023 20:01
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
614
26.08.2023 17:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
389
26.08.2023 12:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
366
25.08.2023 19:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
176
25.08.2023 18:10
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
263
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду