Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 вересня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 вересня 2023 року

5 Вересня 2023
232
5 Вересня 2023
16:03

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 вересня 2023 року

232
Ракети AMRAAM для України, засідання Радбезу ООН у Нью-Йорку, партизани в Криму.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 вересня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 вересня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ 

У блоці каналу «FreeДом» віце-президентка Фонду «Вільна Бурятія» Анна Зуєва розповіла про визнання російською Генпрокуратурою «Вільної Бурятії» «небажаною» в Росії організацією. На думку гості, влада помстилася Фонду зокрема за те, що допомагав бурятам уникнути мобілізації на війну проти України. На активістів організації це рішення загалом не вплине, зауважила Анна Зуєва, вони живуть за межами Росії. Водночас тих людей, які поширювали матеріали Фонду, репостили його матеріали в соцмережах тощо, проситимуть відтепер цього не робити, бо це небезпечно.  

У традиційній недільній підсумковій рубриці «Президент UA» Ігор Петренко говорив про налагодження стосунків України та Глобального півдня й обіцянку президента Зеленського щодо дипломатично «потужного» вересня. 

Воєнний оглядач Денис Попович прокоментував повідомлення щодо замовлення Пентагоном для України ракет AMRAAM підвищеної дальності. За словами Поповича, ракетами «повітря-повітря» оборонці зможуть збивати літаки противника ще до того, як ті скидатимуть бомби на наші позиції, прифронтові та прикордонні території. З огляду на те, що восени-взимку ворожі повітряні атаки можуть посилитися, така допомога союзників буде дуже доречною, наголосив гість. 

У блоці каналу ICTV/СТБ експерт Ради зовнішньої політики «Українська призма» Олександр Краєв говорив про заплановане на 20 вересня в Нью-Йорку засідання Радбезу ООН. На засіданні може бути присутній президент Зеленський, водночас порядок денний зібрання — не лише Україна, зазначив гість.

За словами експерта в сфері безпілотних технологій і робототехніки Валерія Яковенка, українські дрони цілком здатні долати тисячу кілометрів, але хто саме стоїть за атаками дронів на територію Росії — лишається за кадром, офіційної інформації наразі немає. «Будемо говорити про це вже після нашої перемоги, — додав Яковенко, — але росіяни мають усвідомити, що безпечних місць в Росії зараз немає».

Антикризовий радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував ситуацію навколо «зернової угоди». Росія каже, що повернеться до «зернової угоди», якщо виконають її умови, тобто стануть перед нею на коліна, зазначив Подоляк. Насправді Росія слабка, її можна було б дотиснути, але дехто в світі «показує, на жаль, що віддає перевагу певній позі стосовно РФ», констатував гість.

Заступник постійного представника Президента України в АР Крим Денис Чистіков розповідав про партизанські рухи на півострові та інших окупованих Росією українських територіях, зокрема рух «АТЕШ», який виник рік тому і вже став відомим. 

Керівниця Центру досліджень Китаю Ризького університету імені Страдиня Уна Александра Берзіня-Черенкова, говорячи про майбутній візит Путіна до Китаю на форум «Один пояс, один шлях», зауважила, що «китайська нейтральність усе-таки дещо проросійська». 

Юристка Регіонального центру прав людини Ксенія Корнієнко розповіла про зміст нових російських підручників, які завозяться на окуповані території — в них загрозу уособлюють західні країни, які «хочуть знищити російську державу, яку треба захищати зі зброєю в руках», і це видається за найвищий патріотизм.                            

Режисер, президент Артдокфест/Рига Віталій Манський та музичний критик Артемій Троїцький говорили про те, що відбувається з російською культурою. Справи кепські, констатували гості. На думку Троїцького, серед тих, хто підтримав війну, тобто серед «запутінців», немає жодної визначної творчої особистості.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
232
Теги:
Читайте також
11.09.2023 11:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
374
10.09.2023 13:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
542
09.09.2023 22:01
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
601
09.09.2023 15:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
459
08.09.2023 13:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
512
07.09.2023 10:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
482
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду