Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 липня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 липня 2023 року

1 Серпня 2023
1007
1 Серпня 2023
19:58

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 липня 2023 року

1007
Ворожий удар по Кривому Рогу, атака дронів на Москву, «вагнерівці» в Білорусі, остання опція Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «1+1» російський політолог Аббас Галлямов відповідав на запитання ведучих, що ймовірніше в Росії у 2024 році — перевибори Путіна чи палацовий переворот? «Вибори — це момент слабкості режиму, — зазначив Галлямов. — Абсолютно очевидно, хоча це й таємниця за сімома печатями, що зараз електоральний рейтинг Путіна значно менше 50 відсотків. Люди думають — що, оце все ще на шість років?! Щоб набрати 51 відсоток, доведеться сильно фальсифікувати. А уявіть, ввечері в неділю, коли починається підрахунок голосів, стартує і «Марш справедливості-2», організований Пригожиним чи будь-ким іншим. Систему паралізує від страху, як це було під час «Маршу справедливості-1», і з переляку підрахувати можуть правильно. Що це буде — переворот чи що?» На думку Галлямова, опції «лишитися» Путін себе позбавив, тепер в нього два варіанти — піти як Борис Єльцин, тобто на пенсію, або — як Микола ІІ. Тож еліти можуть переконати його піти на пенсію, вважає гість.

Російський медійник Ігор Яковенко, коментуючи удари дронів по Москва-Сіті, висловив думку, що наразі вони викликають у росіян-прихильників війни лише роздратування: розуміння, що в цьому винен Кремль, ще немає, перевороту в свідомості ще не сталося. 

Чемпіонка світу та Європи, головна тренерка національної збірної команди України з фехтування Наталя Конрад розповіла, що відбувалося за лаштунками чемпіонату світу з фехтування, який опинився в центрі уваги через відмову нашої Ольги Харлан потиснути руку «нейтральній» росіянці. За словами Наталі Конрад, напередодні поєдинку в Міжнародній федерації фехтування (FIE) нібито поставилися з розумінням і пообіцяли не виставляти нашій спортсменці жодних чорних карток. Натомість після абсолютно логічного і послідовного вчинку Ольги тривалий час тиснули на неї та на її тренерів. 

Білоруська медійниця Тетяна Мартинова коментувала зокрема погрози «вагнерівців» і Лукашенка у бік Польщі. «Ну, нехай частина з цих п'яти тисяч бандитів спробує поткнутися до Польщі, — сказала гостя. — НАТО їм відповість, ще й можуть лупанути ракетою по Осиповичам, щоб закрити питання «вагнерівців» раз і назавжди». 

У блоці каналу «Інтер» про психологічну атаку на Польщу за участі «вагнерівців» говорила прессекретарка Світлани Тихановської Анна Красуліна. Так, нападати на Польщу нібито нераціонально, але ж нераціонально було й нападати на Україну, зауважила гостя. Принаймні слід бути готовими до провокацій. 

Воєнний оглядач Владислав Селезньов припустив, що атаки на Москву-Сіті навряд чи викличуть адекватну реакцію мешканців російської глибинки, радше навпаки, там зловтішатимуться, мовляв, і в Москві несолодко. Важливіше, що росіяни ніде не почуваються в безпеці. А наші ракети скеровують не по цивільних, а по військових об'єктах ворога, наголосив Селезньов. 

Натомість очільник уряду Ічкерії за кордоном Ахмед Закаєв вважав, що вибухи в Росії — це єдине, що може охолодити ажіотаж прихильників розв'язаної Росією війни проти України. 

У блоці каналу «FreeДом» однією з головних тем стали ворожі удари по Кривому Рогу. Про це говорили гості, були також включення кореспондентки каналу з місця трагедії.

Міжнародна оглядачка Наталя Іщенко й науковий співробітник Інституту міжнародного лідерства імені МакКейна у Вашингтоні (США) Бату Кутелія коментували протести в Батумі проти російського круїзного лайнера, який прибув туди втретє за місяць. Нагадаємо, деякі російські туристи, сходячи з трапа, заявляли, що «звільнили Абхазію від грузинів». Наталя Іщенко відзначила, що нинішній протест був радикальнішим, учасники акції не побоялися сутичок із поліцією. Але навряд чи грузинська влада будь-яким чином на це відреагує. На думку ж Бату Кутелії, російські туристи в Грузії — свого роду російський тест  на «червоні лінії» в інформаційній війні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1007
Теги:
Читайте також
31.07.2023 11:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
765
30.07.2023 22:12
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
689
30.07.2023 12:47
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
698
30.07.2023 08:53
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
561
28.07.2023 11:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 000
27.07.2023 12:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
755
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду