Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 серпня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 серпня 2023 року

4 Серпня 2023
1283
4 Серпня 2023
10:11

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 серпня 2023 року

1283
Російська блокада Чорного моря, надмірні очікування від трибуналу для воєнних злочинців, затягування ворогом війни, «м'якість» Ердогана.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 серпня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук заявив, що не можна допускати, аби росіяни зробили Чорне море «своїм». На думку Марчука, засобом боротьби з блокадою є військове конвоювання.

Правозахисник Олександр Павліченко називав «самообманом» запевнення, що внаслідок трибуналу будуть покарані всі російські військові злочинці: в найкращому випадку — півтора-два десятки тих, хто віддавав накази на найвищому рівні.

Експерт із питань національної безпеки Іван Варченко вважав, що НАТО «не зробило Росії подарунок»: жодна країна блоку так і не була втягнута у війну, що дозволило б Кремлю «продавати свою поразку».

Російський адвокат Олексій Барановський сформулював тактику кремлівського режиму проти будь-якого опору: дискредитувати та зробити вигляд, що все це не насправді.

У блоці каналу «Інтер» воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко назвав головну мету російських військ на нинішньому етапі війни — максимальне затягування. В ідеалі для ворога бойові дії мають тривати і в 2025 році, і навіть далі.

Дипломат Олег Шамшур стверджував, що ніхто не розуміє раптового звільнення міністра закордонних справ Китаю, проте це звична ситуація для авторитарних режимів — нічого не пояснювати, поки до цього питання прикута увага.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» експерт Київської школи економіки Роман Нейтер заперечив твердження російської пропаганди, що українське зерно здебільшого потрапляло до багатих країн. За підрахунками економіста, якщо брати показник на душу населення, то переважна більшість збіжжя потрапляла саме до малозабезпечених людей.

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос відзначив небажання президента Туреччини Реджепа Ердогана йти на ескалацію у відносинах з Росією: за його словами, Ердоган «м'яко стелить», коли говорить про відновлення зернової угоди.

Капітан 1-го рангу запасу ВМС України Андрій Риженко зауважив, що після офіційного вступу Швеції до НАТО Альянс контролюватиме 93% Балтійського моря, що дозволить легко ізолювати Росію в цьому регіоні.

Координатор Центру Разумкова Олексій Мельник побачив перетворення так званої «СВО» на «нескінченну війну», у якої немає конкретних цілей. На його думку, якби Путіна заздалегідь повідомили, де буде його «спецоперація» через 18 місяців, та й взагалі — що вона триватиме понад 18 місяців, російський диктатор «міг би передумати» розпочинати широкомасштабне вторгнення.

Народний депутат (фракція «Слуга народа») Олег Дунда передбачав, що розвал Росії відбуватиметься не послідовно після поразки Росії у війні, а паралельно, як це було під час Першої світової з Російською імперією.

Експерт «Української призми» Сергій Герасимчук прокоментував погіршення стосунків між США та Угорщиною: адміністрація Трампа закривала очі на оборудки Віктора Орбана, тоді як адміністрація Байдена не має наміру терпіти утиски свободи слова, тому перейшла від критики до дій — обмеження для угорців безвізового режиму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1283
Теги:
Читайте також
11.08.2023 09:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
741
10.08.2023 10:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
719
31.07.2023 11:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
770
30.07.2023 22:12
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
693
30.07.2023 12:47
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
699
30.07.2023 08:53
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
566
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду