Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 серпня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 серпня 2023 року

7 Серпня 2023
1706
7 Серпня 2023
14:39

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 серпня 2023 року

1706
Наступ Сил оборони, продовольчий шантаж Росії, воєнна загроза в акваторії російських портів, очікування від форуму в Саудівській Аравії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 серпня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» колишня виконувачка обов’язків міністра аграрної політики і продовольства Ольга Трофімцева відзначила, що Росія в ситуації з продовольчою безпекою знову розігрує карту шантажу. Лінії солідарності, тобто альтернативні маршрути експорту українського зерна, за словами експертки, не замінять логістику Чорним морем. 

За оцінками голови Центру політичних досліджень «Доктрина» Ярослава Божка, наразі участь Росії в боротьбі за владу в Нігері фрагментована, вона вичікує. Питання, чи братимуть участь у бойових діях в Нігері «вагнерівці». Інтервенція, план якої погодили глави оборонних відомств країн Західної Африки, відбудеться, вважає Божко, і це єдиний шлях відновити у країні демократію.   

Координатор білоруської експертної мережі «Наша думка» Вадим Можейко назвав провокацію російських військових на нафтопереробному заводі в Мозирі на південному сході Білорусі цілком ймовірною. Однак після попередження, яке зробив голова СБУ, ця ймовірність зменшилася, зауважив гість. На запитання ведучих, чи може Міжнародний кримінальний суд видати ордер на арешт Лукашенка, Можейко відповів ствердно, адже, за його висловом, Лукашенко вляпався в ганебну історію з викраденням українських дітей, тобто в те ж саме, за що МКС видав ордер на арешт Путіна. 

У блоці «1+1» політичний коментатор Володимир Фесенко коментував початок консультацій із США щодо безпекових гарантій Україні: абсолютних гарантій немає, проте певні гарантії можуть мінімізувати ризики. Водночас наше завдання-максимум — вступ до НАТО. 

Воєнний експерт Іван Ступак пояснив, чому Сили оборони відмовилися від західної тактики наступу. Західна тактика — це тотальне домінування на полі бою артилерії й авіації, коли під шквальним вогнем мінні поля ворога детонують, і вже потім по ним безперешкодно проходить піхота. У нас же немає домінування в повітрі та артилерії, наші військові розміновують ворожі мінні поля «буквально на пузі». Гість також відзначив, що успішні атаки на великий десантний корабель "Оленегорский горняк" і на танкер, який перевозив паливо для окупантів, свідчать, що Росія перестала панувати в Чорному морі. 

Тарас Загородній пояснив істерику Дмитра Медведєва із приводу підбитих російських суден небажанням помирати. «Медведєв усвідомлює, що в Росії гряде переділ влади, і що він, як колишній виконувач ролі президента, для наступного претендента на цей пост небезпечний. У російських реаліях людина, яка хоч якимось боком може претендувати на владу, довго не живе, от він і косить під ідіота, щоб його лишили в спокої. Іншого пояснення в мене немає, бо насправді він не ідіот», — резюмував Загородній. На його думку, Україні слід бити по портам Новоросійська, росіяни ж б’ють по нашим портам. Мовляв, як казав Аль Капоне, в будь-яких перемовинах добрим словом і пістолетом завжди можна досягти більше, ніж лише добрим словом.  

Капітан І рангу запасу ВМС України Андрій Риженко коментував оголошення Державною гідрографічною службою України акваторії шести російських портів зоною воєнної загрози. На думку Риженка, остерігатися слід насамперед російським танкерам, які постачають паливо російським військам.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» директорка фонду «Русь сидяча» Ольга Романова коментувала новий вирок Олексієві Навальному, якого 4 серпня російський суд засудив за звинуваченнями в екстремізмі до додаткових 19 років ув’язнення в колонії особливого режиму. Також Романова розповіла, які умови утримання передбачає «особливий режим». 

Журналіст Михайло Комадовський вийшовши на зв’язок зі студією з Джидди, де 5 серпня розпочався форум щодо української формули миру. Він розповів про учасників форуму та очікування від нього. 

В етері також було традиційне інтерв’ю щодо підсумків тижня з радником голови Офісу Президента Михайлом Подоляком. Інтерв’ю брав Єгор Скорина, представлений як шефредактор  каналу «FreeДом». Раніше як шефредактором каналу, так й інтерв’юєром Подоляка був Олексій Мацука.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1706
Теги:
Читайте також
14.08.2023 11:20
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
651
13.08.2023 15:36
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
491
12.08.2023 15:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
295
11.08.2023 09:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
740
10.08.2023 10:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
718
31.07.2023 11:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
769
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду