detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
01.08.2023 19:58
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 липня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 липня 2023 року
Ворожий удар по Кривому Рогу, атака дронів на Москву, «вагнерівці» в Білорусі, остання опція Путіна.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «1+1» російський політолог Аббас Галлямов відповідав на запитання ведучих, що ймовірніше в Росії у 2024 році — перевибори Путіна чи палацовий переворот? «Вибори — це момент слабкості режиму, — зазначив Галлямов. — Абсолютно очевидно, хоча це й таємниця за сімома печатями, що зараз електоральний рейтинг Путіна значно менше 50 відсотків. Люди думають — що, оце все ще на шість років?! Щоб набрати 51 відсоток, доведеться сильно фальсифікувати. А уявіть, ввечері в неділю, коли починається підрахунок голосів, стартує і «Марш справедливості-2», організований Пригожиним чи будь-ким іншим. Систему паралізує від страху, як це було під час «Маршу справедливості-1», і з переляку підрахувати можуть правильно. Що це буде — переворот чи що?» На думку Галлямова, опції «лишитися» Путін себе позбавив, тепер в нього два варіанти — піти як Борис Єльцин, тобто на пенсію, або — як Микола ІІ. Тож еліти можуть переконати його піти на пенсію, вважає гість.

Російський медійник Ігор Яковенко, коментуючи удари дронів по Москва-Сіті, висловив думку, що наразі вони викликають у росіян-прихильників війни лише роздратування: розуміння, що в цьому винен Кремль, ще немає, перевороту в свідомості ще не сталося. 

Чемпіонка світу та Європи, головна тренерка національної збірної команди України з фехтування Наталя Конрад розповіла, що відбувалося за лаштунками чемпіонату світу з фехтування, який опинився в центрі уваги через відмову нашої Ольги Харлан потиснути руку «нейтральній» росіянці. За словами Наталі Конрад, напередодні поєдинку в Міжнародній федерації фехтування (FIE) нібито поставилися з розумінням і пообіцяли не виставляти нашій спортсменці жодних чорних карток. Натомість після абсолютно логічного і послідовного вчинку Ольги тривалий час тиснули на неї та на її тренерів. 

Білоруська медійниця Тетяна Мартинова коментувала зокрема погрози «вагнерівців» і Лукашенка у бік Польщі. «Ну, нехай частина з цих п'яти тисяч бандитів спробує поткнутися до Польщі, — сказала гостя. — НАТО їм відповість, ще й можуть лупанути ракетою по Осиповичам, щоб закрити питання «вагнерівців» раз і назавжди». 

У блоці каналу «Інтер» про психологічну атаку на Польщу за участі «вагнерівців» говорила прессекретарка Світлани Тихановської Анна Красуліна. Так, нападати на Польщу нібито нераціонально, але ж нераціонально було й нападати на Україну, зауважила гостя. Принаймні слід бути готовими до провокацій. 

Воєнний оглядач Владислав Селезньов припустив, що атаки на Москву-Сіті навряд чи викличуть адекватну реакцію мешканців російської глибинки, радше навпаки, там зловтішатимуться, мовляв, і в Москві несолодко. Важливіше, що росіяни ніде не почуваються в безпеці. А наші ракети скеровують не по цивільних, а по військових об'єктах ворога, наголосив Селезньов. 

Натомість очільник уряду Ічкерії за кордоном Ахмед Закаєв вважав, що вибухи в Росії — це єдине, що може охолодити ажіотаж прихильників розв'язаної Росією війни проти України. 

У блоці каналу «FreeДом» однією з головних тем стали ворожі удари по Кривому Рогу. Про це говорили гості, були також включення кореспондентки каналу з місця трагедії.

Міжнародна оглядачка Наталя Іщенко й науковий співробітник Інституту міжнародного лідерства імені МакКейна у Вашингтоні (США) Бату Кутелія коментували протести в Батумі проти російського круїзного лайнера, який прибув туди втретє за місяць. Нагадаємо, деякі російські туристи, сходячи з трапа, заявляли, що «звільнили Абхазію від грузинів». Наталя Іщенко відзначила, що нинішній протест був радикальнішим, учасники акції не побоялися сутичок із поліцією. Але навряд чи грузинська влада будь-яким чином на це відреагує. На думку ж Бату Кутелії, російські туристи в Грузії — свого роду російський тест  на «червоні лінії» в інформаційній війні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY