Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 серпня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 серпня 2023 року

6 Серпня 2023
349
6 Серпня 2023
15:34

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 серпня 2023 року

349
Зустріч у Саудівській Аравії, підпали військкоматів у Росії, дрони в Москва-Сіті, Лукашенко-«медмен»
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 серпня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» воєнний аналітик Іван Ступак назвав нинішній етап українського наступу найбільш копітким, адже буквально кожен метр землі доводиться розміновувати вручну.

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова пояснила збільшення кількості підпалів російських військкоматів: «Якщо тебе можуть однаково посадити за те, що вийдеш з аркушем паперу, і за те, що підпалиш військкомат, то вмикається логіка: треба зробити хоч щось, щоб наступити їм на ногу».

Політичний коментатор Володимир Фесенко закликав не називати зустріч у Саудівській Аравії щодо миру в Україні самітом, адже саміт передбачає участь на найвищому рівні. До того ж, на цьому заході не йтиметься про завершення війни, це буде лише спроба синхронізувати український мирний план із десяти пунктів із мирними планами країн Глобального Півдня.

Ведучий каналу «Ходорковський Live» Дмитро Єловський пояснив небажання Кремля висвітлювати в медіа атаки дронів на Москва-Сіті: для Путіна й мера Москви Собяніна це вітрина, вони дуже не хочуть розганяти паніку.

У блоці каналу «Інтер» генерал армії у відставці Микола Маломуж висловив переконання, що Росія не атакуватиме цивільні судна в Чорному морі, тому потрібно створити міжнародну коаліцію, яка під егідою ООН розблокує зерновий коридор.

Грузинський політолог Гела Васадзе вважав, що налагодження авіасполучення між Росією та Грузією і прихід у порт Батумі російського туристичного корабля— це використання Путіним Грузії у своїй гібридній війні.

У блоці «1+1» речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук назвав неможливою блокаду українських портів у Чорному морі й заявив, що багато залежить від майбутньої зустрічі очільника Туреччини Ердогана з «бункерним представником РФ».

Міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що окупанти вважали Бердянськ та Приморськ своїм глибоким тилом, де не варто очікувати «бавовни», але наші захисники довели зворотне.

Радник Світлани Тихановської Франак Вячорка назвав порушення білоруськими гелікоптерами повітряного простору Польщі частиною кампанії зі створення Лукашенку іміджу «медмена» — сильного й непередбачуваного лідера, якого треба боятися.

Головний редактор «Нової газети. Європа» Кирило Мартинов описав мера Москви Сергія Собяніна як «невеликого фаната війни», якому вторгнення Росії в Україну заважає заробляти гроші на Москві. Але він вимушений коритися вказівкам Кремля й навіть вперше йде на мерські вибори від не надто популярної в столиці країни-агресора партії «Єдина Росія».

Політичний оглядач Андрій Піонтковський нагадав, що новий президент США опиниться в Овальному кабінеті аж 21 січня 2025 року — до цього часу, на переконання Піонтковського, війна завершиться перемогою України.

Генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун упевнений, що існує певна домовленість із Білоруссю щодо незавдання ударів із її території. Інакше, мовляв, дипломатичні відносини вже були б розірвані, а санкції проти Білорусі синхронізовані з антиросійськими.

Письменник Михайло Шейтельман вважає, що удари по Москва-Сіті не несуть особливого воєнного значення, але, по-перше, завдають великих збитків репутації Путіна, а по-друге, призводять до відтягування засобів ППО з фронту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
349
Теги:
Читайте також
12.08.2023 15:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
296
11.08.2023 09:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
741
10.08.2023 10:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
719
31.07.2023 11:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
770
30.07.2023 22:12
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
693
30.07.2023 12:47
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
699
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду