Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 травня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 травня 2023 року

15 Травня 2023
1114
15 Травня 2023
12:42

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 травня 2023 року

1114
Просування українських військ у Бахмуті, авіатроща у Брянській області, вибори в Туреччині.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 травня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1»

У ранковому блоці каналу «FreeДом» воєнний аналітик Олексій Гетьман зазначив, що просування наших військ на Бахмутському напрямку — це ще не контрнаступ, однак може призвести до оточення ворога в Бахмуті. «М’ясні атаки» росіян призводять лише до того, що він втрачає техніку і живу силу, додав Гетьман. 

Директор Центру суспільних досліджень «Український меридіан» Дмитро Левусь коментував участь очільника МЗС України Дмитра Кулеби в саміті Асоціації карибських держав у Гватемалі. За словами гостя, це правильний візит з точки зору необхідності розширювати присутність України на всіх можливих майданчиках.

У блоці каналу «1+1» експерт-міжнародник Руслан Осипенко, коментуючи президентські вибори в Туреччині, відзначив, що там йде боротьба не просто між особистостями, а між двома моделями влади — персоналістською, яку уособлює чинний президент Реджеп Таїп Ердоган, і демократочною, яку представляє кандидат від опозиції Кемаль Киличдароглу. Осипенко переконаний, що результат виборів не вплине на підтримку України і на співпрацю між державами, адже Туреччина та Україна потрібні одна одній. 

Доктор політичних наук Ігор Петренко докладно прокоментував інтерв’ю прессекретаря Путіна Пєскова телеканалу ATV із Боснії та Герцеговини, про яке перед тим в етері показали розлогий сюжет. 

Експерт Грузинського центру стратегічного аналізу Гела Васадзе назвав скасування Росією візового режиму з Грузією і відновлення авіасполучення — кроком до гібридної війни. Далі Росія намагатиметься властивими їй методами «помирити» грузинів з абхазами та осетинами, спрогнозував Васадзе. Для Росії, яка втратила Азербайджан і ризикує втратити Вірменію, Грузія дуже важлива, відзначив гість. 

Глядачам показали сюжет про розслідування команди Навального щодо елітної чеської нерухомості керівника російської корпорації, яка виробляє крилаті ракети. Потім мова у студії зайшла про бідність пересічних росіян, поки еліта розкрадає підприємства. Ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко констатував, що Росія «приречена на вічні злидні». 

Журналіст Роман Цимбалюк коментував збиття двох вертольотів та двох літаків у Брянській області. Цимбалюк нагадав, що цікаві події відбуваються не лише в Брянській області, але й на півночі Криму, в Луганську… «Ймовірно, в українських захисників з’явилось  щось схоже на довгу руку…» — припустив журналіст.             

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун і президент аналітичного центру «Політика» Ігор Попов коментували інтерв’ю Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного Дмитру Комарову, а народний депутат від «Слуги народу» Єгор Чернєв — візит Президента України Зеленського до Італії. 

Російська політаналітикиня Ольга Курносова говорила про зміни до російського закону про іноагентів щодо «третіх осіб», які «вільно чи невільно» сприяють іноагентам у їхній «підривній» діяльності. За словами Курносової, ці законодавчі зміни дають можливість звинуватити й ув’язнити взагалі кого завгодно.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1114
Теги:
Читайте також
21.05.2023 13:55
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 319
20.05.2023 22:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 174
19.05.2023 11:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
855
17.05.2023 14:31
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
949
17.05.2023 11:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
649
09.05.2023 11:04
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
806
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду