Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 травня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 травня 2023 року

13 Травня 2023
1186
13 Травня 2023
14:45

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 травня 2023 року

1186
Бої за Бахмут, «миротворчі» плани Китаю та Бразилії, поганий вигляд Лукашенка.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 травня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1»

У блоці каналу «FreeДом» політичний коментатор Ігор Рейтерович висловив думку, що Нюрнберг-2 малоймовірний. А  перемовини з Росією можуть відбутися до спецтрибуналу над воєнними злочинцями, але після того, як російські війська заберуться з України. 

Керівник Центру воєнно-правових досліджень Олександр Мусієнко, коментуючи зустріч воєнного комітету НАТО, яка відбулася напередодні в Брюсселі, зазначив, що не так давно Альянс змінив свою доктрину стосовно Центральної та Східної Європи. Зі стратегії реакції на загрози на стратегію недопущення певного рівня загроз. За словами Мусієнка, в Альянсі зараз мають дуже серйозні наміри збільшувати витрати на оборону й виробництво озброєння. 

Аспірант Цзіліньського університету Петро Шевченко коментував «миротворчі» плани Китаю та Бразилії. За словами Шевченка, Китаю було б вигідно заморозити війну проти України. 

Керівник секції Азійсько-Тихоокеанського регіону Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Юрій Пойта не погодився з твердженням ведучих, буцімто Росія втрачає вплив в Центральній Азії. На думку Пойти, Росія, попри те, що її не запросили на саміт Китай — Центральна Азія, який відбудеться 18 травня, навпаки, посилює вплив на центральноазійські країни. 

Лідер міжнародного руху «Говоріть гучніше!» Андрій Сидельников зауважив, що навіть опоненти режиму Путіна часом повторюють проімперські наративи. Зокрема письменник Віктор Шендерович назвав російських окупантів в Україні «нашими мальчікамі». Сидельников також зазначив, що Захід на десятиріччя спізнюється з реакцією на політику Росії, і Путін цим користується. 

У блоці каналу «Інтер» радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка коментував поганий вигляд Лукашенка на параді в Москві. За словами Вячорки, Лукашенко так виглядав уперше за 28 років, раніше стан його здоров’я був державною таємницею. «Ми вже відчуваємо, як усі шепочуться, мовляв, а що буде, якщо він всьо?» — додав Вячорка.

А от білоруська журналістка, засновниця групи «Досить боятися» Тетяна Мартинова вважає, що Лукашенко в Москві міг зображати хворого: мовляв, бачите, я все життя поклав за улюблений білоруський народ, а нині ледве пересуваюсь, не чіпайте мене. Так він ухилився від виконання деяких обов’язків, які, вочевидь, не хотів виконувати. 

Перший віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Непран говорив про труднощі посівної та перспективи врожаю.

У блоці каналу «1+1» про те, що відбувається в Бахмуті, де за добу сталося 40 боєзіткнень, унаслідок яких було знищено майже 200 окупантів, розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Російський соціолог і публіцист Ігор Яковенко коментував зокрема повідомлення про те, що на параді до 9 травня в Хабаровську помітили полковника Омурбекова, який під час тимчасової окупації Київщини наказував убивати українців, а згодом за свої злочини отримав «героя Росії». За словами Яковенка, героїзація воєнних злочинців й убивць у Росії стає повсякденною практикою, практично державною політикою. Він також констатував, що більшість росіян є не прихильниками й не противниками війни — їм байдуже, вони просто живуть з «очима долу», зайняті власним виживанням.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1186
Теги:
Читайте також
19.05.2023 11:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
855
17.05.2023 14:31
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
951
17.05.2023 11:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
650
09.05.2023 11:04
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
807
08.05.2023 17:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
759
07.05.2023 12:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 057
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду