Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 травня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 травня 2023 року

11 Травня 2023
813
11 Травня 2023
11:05

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 травня 2023 року

813
Ракетна атака, День Європи, «останній парад Путіна».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 травня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер».

У ранковому блоці каналу «FreeДом» молдовський ексвіцепрем'єр з реінтеграції Александру Фленкя прокоментував прохання «влади» Придністров’я збільшити російський контингент у регіоні. За словами гостя, з початку повномасштабного вторгнення Росії до України це перший подібний заклик. І прозвучав він не з Тирасполя, а з Москви. Ймовірно, це інформаційний вкид, зазначив Фленкя, наголосивши, що Молдова через географічну близькість до війни вразлива до загроз та дестабілізації з боку Росії.  

Психолог Дмитро Попов, автор однієї із типологій двійників Путіна, припустив, що в параді на Красній площі братиме участь двійник на призвісько Говорун. Він же, мовляв, був присутній на параді й торік. 

За словами російського соціолога Ігоря Яковенка, нинішнє дійство на Красній площі може стати останнім парадом Путіна: час парадів 9 травня добігає кінця, «створене Сталіним святкування смерті давно зжило себе». Яковенко також відзначив, що російське суспільство, в першу чергу еліта, перебуває у тривожному очікуванні українського контрнаступу, і висловив сподівання, що цей контрнаступ покладе край війні. Приблизно те ж саме Ігор Яковенко говорив і в наступному блоці.

На думку історика Георгія Касьянова, Путіна невипадково порівнюють із Гітлером — їхні психотипи, алгоритми поведінки й риторика справді дуже схожі. «Путін втратив контакт з реальністю, це небезпечно для всього світу», — додав Касьянов. 

Російська політична коментаторка Ольга Курносова перш за все привітала ведучих і глядачів із Днем Європи. Говорила Курносова зокрема про феномен «хороших росіян». 

Ця ж тема стала однією з головних у розмові Сакена Аймурзаєва з російською опозиційною медійницею Ксенією Ларіною. В інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» Ларіна порівняла росіян із німцями часів Другої світової війни: на її переконання, жодна людина з російським паспортом не має права залишитися стороннім спостерігачем, зробити вигляд, що це «не наша війна». Помилково вважати, що винен лише Путін. Ларіна також констатувала, що «заразитися вірусом пропаганди можна й не вмикаючи телевізор, настільки ним все просякнуто». І розповіла, що в Португалії, де вона зараз живе, дуже підтримують Україну. 

У блоці каналу «Інтер» паралелі між Другою світовою і війною Росії проти України, а також німецькими й російськими окупантами проводили історик, автор книг про Другу світову війну Владислав Гриневич і психолог-криміналіст Юрій Ірхін

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк коментував візит до Києва президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн і цивілізаційний шлях України до Європи. 

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» про візит президентки Єврокомісії та президентський указ щодо відзначення в Україні 9 травня Дня Європи говорив виконавчий директор Ради зовнішньої політики «Українська призма» Геннадій Максак

Про бойові дії та страх загарбників перед контрнаступом українських Збройних сил розповідали воєнний експерт Владислав Селезньов і військовослужбовець та колишній народний депутат Єгор Фірсов

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк пов’язала ворожі масовані атаки, інтенсивність яких останніми днями зросла, з невдачами ворога на фронті.   

На завершення інформаційного дня співробітники російського видання «Верстка» Дар'я Кучеренко і Рита Логінова розповіли про розслідування, як ветерани Другої світової, яких у Росії залишилося зовсім мало, позиваються до держави через обіцяне, але не надане їм житло та інші пільги.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
813
Теги:
Читайте також
17.05.2023 11:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
653
09.05.2023 11:04
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
808
08.05.2023 17:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
764
07.05.2023 12:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 059
05.05.2023 11:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 123
04.05.2023 23:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
684
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду