Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 травня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 травня 2023 року

10 Травня 2023
765
10 Травня 2023
11:06

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 травня 2023 року

765
День пам’яті і примирення, масована атака ворожих безпілотників, коронація Чарльза ІІІ, президентські вибори в Туреччині.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 травня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом». 

У блоці каналу «1+1» керівник пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконников говорив про гуманітарну ситуацію на звільненій частині Херсонщини, яку ворог не припиняє обстрілювати.

Історик Олександр Алфьоров нагадав, чому в СРСР, а тепер і в Росії призначили днем перемоги 9 травня, тоді як у Європі 8 травня відзначають День пам’яті і примирення. 

Генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун, коментуючи замах на російського пропагандиста Захара Прилєпіна, висловив думку, що в Росії незадовго до президентських виборів починається міжвидова боротьба, адже «павуки в банці» заважають одне одному.    

Кореспондентка ТСН Наталя Фібріг розповіла, як відзначають 8 травня в Німеччині. Журналістка також відзначила, що цього дня посол України вперше покладе квіти не до радянського пам’ятника, а до німецького меморіалу всім жертвам війни і тиранії. 

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова припустила, що 9 травня всі московські поліцейські дивитимуться в біноклі, чи не летить безпілотник, який, наче золотий півник із казки Пушкіна, може дзьобнути «царя», після чого той «відправиться до праотців». 

Дипломат Руслан Осипенко з нагоди коронації Чарльза ІІІ, у якій брала участь і українська делегація, говорив про підтримку Великою Британією України, зокрема нашого прагнення стати членом НАТО. 

У блоці каналу «Інтер» речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат назвав нічну ворожу атаку дронами другою за інтенсивністю після новорічної. Ворог запустив по Київщині 35 безпілотників, усі 35 були збиті силами нашої ППО. 

Журналіст із Варшави Ігор Ісаєв розповів, як День пам’яті і примирення відзначають у Польщі. У вечірньому етері кореспонденти каналу «FreeДом» під час прямих включень показували й розказували, що цього дня відбувається в Одесі, Дніпрі та Миколаєві. 

Головний консультант відділу організаційної роботи кабінету керівника Офісу президента України Олег Гавриш говорив про створення Міжнародного трибуналу для покарання російських злочинців за агресію проти України. За словами Гавриша, вже вирішено, що цей трибунал відбудеться в Гаазі, саме тому, мовляв, туди нещодавно їздив президент Зеленський. 

У блоці каналу «FreeДом» про масовану ворожу атаку безпілотниками говорив воєнно-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко. Він також назвав Мар’їнку «українською Хіросімою», більше не існуючим містом, «випаленим полем», яке, як і Бахмут, окупанти досі не здатні повністю захопити. 

Авіаційний експерт Валерій Романенко вважав причиною чергової масованої повітряної атаки потребу окупантів у досягненнях напередодні 9 травня. За словами Романенка, вони прагнули хоча б заявити, що залишили Київ без світла, але й ці плани ворога провалилися. 

Литовський політик, депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічюс говорив про домовленість країн Євросоюзу щодо постачання Україні боєприпасів, а також готовність до тривалої військової підтримки українців. 

Головний редактор інформаційного порталу «Україна по-арабськи» Мохаммад Фараджаллах і директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос аналізували президентську виборчу кампанію в Туреччині й шанси Реджепа Тайїпа Ердогана на перемогу.   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
765
Теги:
Читайте також
09.05.2023 11:04
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
809
08.05.2023 17:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
765
07.05.2023 12:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 060
05.05.2023 11:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 124
04.05.2023 23:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
685
03.05.2023 16:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
950
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду