Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 квітня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 квітня 2023 року

15 Квітня 2023
1354
15 Квітня 2023
12:55

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 квітня 2023 року

1354
Нова «залізна завіса» для чоловіків у Росії, річниця знищення крейсера «Москва», майбутнє Криму.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 квітня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1»

У ранковому блоці каналу «FreeДом» головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень НІСД Іван Ус припустив, що Сполучені Штати все відчутніше натякають партнерам із Євросоюзу на необхідність запровадження санкцій проти російської атомної енергетики.

Російський адвокат Олексій Барановський назвав російський закон щодо електронних повісток «держпослугою «швидке відправлення на той світ»» і заявив, що дії Держдуми продовжують «традицію російською влади розпоряджатися своїми людьми, як холопами».

Професор Празького університету Юрій Федоров вважав, що українське суспільство не погодиться на так званий «корейський сценарій», за якого бойові дії припиняються без мирної угоди. Переважна більшість українців прагнуть відновлення кордонів 1991 року, наголосив Федоров.

Євген Смирнов, ще один російський адвокат, порадив росіянам якомога швидше поїхати з країни, поки їхні імена не опинилися у новому реєстрі призовників.

У блоці телеканалу «Інтер» генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко назвав ідентифікацію десяти тисяч росіян, які здійснили воєнні злочини на території України, «лише початком». І висловив переконання, що відповідальність злочинців має бути невід'ємною частиною перемоги.

Експерт Національного інституту стратегічних досліджень Максим Паламарчук казав, що після затоплення «Москви» рік тому воєнному флоту Росії стало небезпечно близько підходити до берегів України.

Голова правління Асоціації саперів Тимур Пистрюга погодився з оцінкою, що на повне розмінування території України знадобиться близько тридцяти років, підкресливши, що в цьому прогнозі ще не враховано ситуацію на тимчасово окупованих територіях.

Російський опозиціонер Ігор Яковенко пояснював поспіх з ухваленням законів про новий порядок призову в Росії панікою щодо прийдешнього українського контрнаступу. Самі закони він назвав «новою залізною завісою» та «перетворенням Росії на поле полювання на людське м'ясо».

У блоці каналу «1+1» очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вказав, що Крим вже є прифронтовою територією, й окупанти бояться проводити заходи на 1 та 9 травня, позаяк можуть бути ліквідовані прямо під час них.

Політичний коментатор Володимир Фесенко вважав, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко плутається у своїх заявах і демонструє повну некомпетентність у питанні ядерної зброї.

Доктор політичних наук Ігор Петренко оцінював ситуацію перед майбутніми виборами президента США: Байден є досить безальтернативною кандидатурою для Демократичної партії, і це швидше плюс для України, проте високий рівень підтримки нашої держави зберігається в обох американських партіях.

Про інші вибори, у Туреччині, говорив директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос: навіть перемога опозиції навряд чи змінить щось у відносинах Анкари та Москви.

Представник всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук наостанок інформаційного дня зробив прогноз щодо обсягів посівної кампанії в Україні: буде засіяно понад 19 мільйонів гектарів землі, що менше, ніж у 2022 році.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1354
Теги:
Читайте також
21.04.2023 11:13
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
870
20.04.2023 11:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
775
19.04.2023 12:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
858
10.04.2023 19:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
909
09.04.2023 13:59
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 287
08.04.2023 11:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 532
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду