Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 квітня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 квітня 2023 року

14 Квітня 2023
791
14 Квітня 2023
10:54

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 квітня 2023 року

791
Бої за Бахмут, відео страти українського військовополоненого, російський закон про електронні повістки.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 квітня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 12 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «1+1» воєнно-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов припустив, що страта українського військовополоненого, відеозапис якої з'явився в мережі, — справа рук неофашистського підрозділу «Русич», відомого своїми звірствами ще із 2014 року. Снєгирьов також говорив про бої за Бахмут. 

Міський голова Мелітополя Іван Федоров розповідав, як на тимчасово окупованому Запоріжжі загарбники готуються до оборони й мінують територію. 

За словами воєнно-політичного оглядача групи «Інформаційний спротив» Олександра Коваленка, нова позначка у 180 тисяч втрачених військових не відіб’ється на позиції Росії — російське командування просто намагатиметься компенсувати ці втрати. 

Головний редактор видання «Нова газета Європа» Кирило Мартинов коментував новий російський закон про електронні повістки, який зокрема суттєво обмежує права «ухилянтів». На думку Мартинова, новини безрадісні, бо вони означають, що Путіну нікого не шкода — ні в Україні, ні в Росії — йому лише потрібні нові солдати. «Сподіваюсь, люди вирішать, що краще жити без водійських прав і взагалі без прав, ніж помирати в Україні», — сказав Кирило Мартинов. Він також зазначив, що опору суспільства чекати не варто, адже Путін готувався до війни й винищував усіх, хто міг чинити опір. 

У блоці каналу «Інтер» російський закон про електронні повістки коментувала російська політична аналітикиня Ольга Курносова. На її думку, ухвалення документу свідчить, що у Кремля великі труднощі із забезпеченням своїх військ, тож російська влада йде на безпрецедентні заходи, аби затягти на війну тих, хто не хоче воювати. 

За словами російської медіаменеджерки та блогерки Ніки Білоцерківської«винищення народу в Росії йде повним ходом». Хто міг виїхати, той вже виїхав; хто ще на щось сподівався і лишався, виїде зараз; хто не зможе — стане утікачем всередині країни, спрогнозувала Білоцерківська. Це, своєю чергою, спричинить сплеск злочинності. Бунт, якщо почнеться, почнеться в регіонах, вважає гостя, водночас репресивна система здатна перемолоти кожного, хто зважиться на вуличний протест. 

На думку політичного коментатора Ігоря Рейтеровича, відеозаписом страти українського військовополоненого Росія показала, що вона — держава-терорист, яка прирівнюється до ІДІЛ. Реакцією світу має бути посилення санкцій і припинення будь-яких відносин з Росією. Зокрема російських спортсменів не слід допускати до змагань. У наступному блоці доцент кафедри міжнародного права Київського національного університету ім. Т. Шевченка Захар Тропін заявив, що подібні злочини росіяни чинять при потуранні чи навіть заохоченні командування.

Ексміністерка охорони здоров'я АР Абхазія Кетеван Бакарадзе в інтерв'ю Ксенії Смирновій з циклу «На грані» порівнювала війну Росії проти України з війною в Абхазії на початку 90-х, якій досі не дали належних оцінок. 

У блоці каналу «FreeДом» народна депутатка України (фракція «Слуга народу»), голова Комітету культури, науки, освіти і медіа ПАРЄ Євгенія Кравчук у контексті візиту української урядової делегації до Канади говорила про допомогу Україні від цієї держави. 

Молдовська журналістка Ніколета  Пинзару стверджувала, що громадяни Молдови підтримують євроінтеграцію. Крім жителів російськомовних регіонів. Протести, організовані партією «Шор», не досягли мети, зазначила журналістка, але проросійська опозиція використовуватиме  будь-яку можливість дестабілізації ситуації у країні.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
791
Теги:
Читайте також
20.04.2023 11:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
776
19.04.2023 12:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
858
10.04.2023 19:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
909
09.04.2023 13:59
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 287
08.04.2023 11:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 532
07.04.2023 18:42
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 217
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду