Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 квітня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 квітня 2023 року

18 Квітня 2023
890
18 Квітня 2023
10:47

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 квітня 2023 року

890
Великдень, обмін полоненими, перехід пастви Московського патріархату до ПЦУ, російський закон про електронні повістки.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 квітня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом»

У ранковому блоці кореспонденти каналу розповідали про святкування Великодня під час прямих включень зі Львова, Харкова, Одеси й Києва. 

Релігієзнавець Іван Папаяні назвав українське законодавство про свободу совісті найліберальнішим серед усіх пострадянських країн і навіть демократичнішим, ніж у деяких країнах Євросоюзу. Що стосується Української православної церкви Московського патріархату, то, за словами гостя, релігійні організації з центром у країні-агресорці повинні вказувати свою приналежність, а УПЦ МП цього не зробила, натомість підтримувала ворога.   

Воєнний оглядач Денис Попович прокоментував пропозицію керівника «вагнерівців» Євгена Пригожина згорнути так звану «СВО»: «Мабуть, навіть путінські «яструби» почали усвідомлювати, що російська армія може втратити все».

Колишня виконувачка обов'язків міністра аграрної політики і продовольства Ольга Трофімцева говорила про спроби Росії зірвати експорт українського зерна. «Наша програма Grain from Ukraine, Зерно з України, працює дуже добре, і слабенькі спроби росіян її дискредитувати ні до чого не призведуть», — запевнила гостя.  

Редактор журналу «DOXA» Армен Арамян говорив про реакцію росіян на новий закон про електронні повістки: зрозуміло, що хочуть дотягнутися до кожного. 

У денному недільному етері були переважно повтори. 

У вечірньому блоці лідер руху «Говоріть Гучніше!» Андрій Сидельников говорив про список іноагентів, який оновлюється щоп'ятниці. За словами Сидельникова, цей список уже розрісся настільки, що стало неважливо, хто всі ці люди.   

Радник голови офісу президента України Сергій Лещенко у традиційному недільному огляді заяв і дій влади за тиждень говорив зокрема про великий обмін полоненими: до Великодня додому повернулися 130 українських захисників. 

Журналіст «Ехо Кавказа» Тенгіз Аблотія зазначив, що після ухвалення нового закону про електронні повістки не спостерігається такої хвилі утікачів із Росії, яку у вересні спричинив початок мобілізації. Ті росіяни, які у вересні переїхали до Грузії, почуваються, за словами журналіста, непогано: здебільшого працевлаштувалися, або працюють віддалено, або ж навіть відкривають власні бізнеси.

Народна депутатка (фракція «Голос»), заступниця голови Постійної делегації в Парламентській асамблеї НАТО Соломія Бобровська, говорячи про очікування від липневого саміту Альянсу у Вільнюсі, висловила думку, що про ПДЧ вже не йдеться — цей етап Україна де-факто пройшла, слід переходити до наступного. 

Релігієзнавиця, наукова співробітниця Інституту філософії імені Грирогія Сковороди НАН України Віта Титаренко коментувала виселення з Києво-Печерської Лаври священників УПЦ МП і казала, що процес переходу пастви з Московського патріархату до Православної церкви України набуває обертів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
890
Теги:
Читайте також
24.04.2023 17:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
707
23.04.2023 21:12
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
845
22.04.2023 12:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 260
21.04.2023 11:13
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
870
20.04.2023 11:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
775
19.04.2023 12:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
858
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду