Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 лютого 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 лютого 2023 року

18 Лютого 2023
1449
18 Лютого 2023
13:14

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 лютого 2023 року

1449
Наступ, втрати та економічні проблеми Росії, безсила ООН, оточення Путіна, вплив пропагандистів на європейську аудиторію.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 лютого 2023 року

У ранковому блоці редакції FreeДом майор запасу Нацгвардії, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман заявив, що очікуваний наступ російської армії вже почався. За його словами, на лінії фронту перебуває практично вся доступна ворогу техніка, проте росіянам вдається просунутися лише на кілька сотень метрів.

Олександр Мацука, керівник секретаріату Ради Безпеки ООН до 2016 року, закликав не чекати якихось активних дій ООН щодо російської війни проти України. На думку дипломата, організація виявилася неготовою до того, що матиме справу з Росією — країною, яка повністю відкинула її принципи.

На думку політичного коментатора Ігоря Рейтеровича, росіяни бачать, що їхні ресурси не  нескінченні, мобілізація не дала очікуваних результатів, а економічна ситуація різко погіршується.

Експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко назвав війну Росії проти України найбільшою з часів Другої світової й навів статистику: за день українська армія вистрілює стільки ж боєприпасів, стільки США виробляють за місяць. 

Російський медійник Ігор Яковенко переконував, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу намагається замінити керівника «вагнерівців» Євгена Пригожина, адже вважає, що за рік російська армія вже змогла чогось навчитися і тепер може обійтися без «Вагнера».

У блоці телеканалу «Інтер» експерт Defense Express Валерій Рябих назвав січень рекордним місяцем за кількістю ліквідованих російських окупантів. 

Політтехнолог Борис Тизенгаузен звернув увагу на те, що в Москві заборонили антивоєнні акції 24 лютого буцімто через коронавірус. При цьому проводити на «Лужніках» провладний мітинг, на який вже буцімто набирають бюджетників, коронавірус анітрохи не заважає.

Міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив про збільшення кількості російських військових на Запоріжжі і перекидання їх із Криму.

У вечірньому блоці групи «1+1 медіа» полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський не надав великої ваги виведенню росіянами в Північне море носіїв ядерної зброї. За його словами, у світі до цього ставляться як до «поведінки буйної людини не сповна розуму в клініці, а санітарами виступлять члени ядерного клубу".

Журналіст Роман Цимбалюк коментував той факт, що діти російських чиновників та пропагандистів будують кар'єру в західних країнах: «Російський нацизм не завжди передається у спадок".

Доктор політичних наук Ігор Петренко вважає, що ціна продовження війни для Путіна нижча, аніж виходу з неї. Мовляв, російське суспільство перекачане ненавистю.

Економіст Олег Пендзин оцінював дефіцит бюджету агресора у 2022 році у 3,2 трильйони рублів. При цьому за січень цього року Росія вже начебто має дефіцит у 60% від запланованого на весь рік.

Співробітниця університету Гельсінкі Маргарита Завадська звертала увагу, що з літа зменшується кількість спроб російських пропагандистів вплинути на європейську суспільну думку. Причину пані Завадська вбачає в тому, що в ЄС сильна підтримка України.

Радник Світлани Тихановської Франтішек Вячорка назвав самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка повністю залежним від Кремля і найбільшим прихильником "руського міру" на пострадянському просторі.

Політичний коментатор Валентин Гладких вважав, що спроби Росії гібридним чином змінити владу в Молдові — це намагання переключити увагу світу з війни проти України. Проте навіть у разі успіху, на думку Гладких, переворот не затьмарить провалів Путіна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1449
Теги:
Читайте також
24.02.2023 18:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
948
23.02.2023 23:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
744
22.02.2023 20:48
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
766
21.02.2023 21:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
763
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду