Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 лютого 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 лютого 2023 року

24 Лютого 2023
968
24 Лютого 2023
18:19

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
968
Промови Путіна, надії на Мєдвєдєва та «поганий захід»
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», ICTV/СТБ.

Ольга Романова, правозахисниця, засновниця фонду «Русь сидяча», говорила з ведучими телеканалу «FreeДом» про російських олігархів. Зокрема, вона вважає, що класичних олігархів в Росії не залишилося —  усі пов’язані з політикою та війною. Наприклад, Євгеній Пригожин, на думку спікерки, пов’язаний переважно із війною і не має особливої підтримки «колег». Також гостя згадувала про олігарха Юрія Ковальчука і його вплив на медіа. Всі ці люди, як вважає Романова,  знаходяться в путінському оточенні заради грошей. Спікерка також назвала начальника Генштабу Росії Герасимова таким, «що в тренді, який хотілося б мати, напевно, модельним дівчатам». 

Пізніше Романову також включали у гостьовій студії телеканалів ICTV та СТБ. Там вона знову говорила про Пригожина, російські еліти й пошук винних у військових провалах.

Прессекретарка російської правозахисної організації «ОВД-Інфо» Марія Кузнецова розповідала про посилення відповідальності за «банальний підпал військкоматів». За таке в Росії вже дають 15 років колонії. Ведуча запитала, чи не призведе подібний тиск до ще більшого спротиву. Гостя відповіла, що частину людей це може налякати, а частину — ні, бо «люди майже кожен день виходять на одиночні пікети». 

Заступниця головного редактора проєкту StopFake Вікторія Романюк у блоці «Інтера» говорила про тренди російської пропаганди. Гостя розповідала, що навіть у простих фейках російська пропагандистська машина продовжує стверджувати, що Україна — фашистська країна. Це нібито робиться для того, аби немедіаграмотні росіяни вірили в це більше й більше. Романюк говорить, що у своїй роботі StopFake офіційно звертається до українських військових та інших уповноважених структур, яким доводиться спростовувати навіть найбільш дивні твердження росіян. 

Російський журналіст і соціолог, який мешкає у Німеччині, Ігор Ейдман вкотре заявив, що довіряти російській соціології немає  сенсу. Спікер каже, що відповіді на запитання люди дають під тиском і вірити в 75% довіри до президента Путіна  не варто. При цьому більшість росіян, на його думку, дійсно лояльно ставиться до влади Росії. 

Аббас Галлямов, російський політичний коментатор, описував переваги Дмитра Мєдвєдєва для Путіна, якщо останній вирішить «занулити» програну ситуацію і створити нову політичну конфігурацію. Гість вважав Мєдвєдєва «надійним» для Путіна, на відміну від інших соратників, адже той свого часу був президентом і не підвів начальника. Аналогічно перевірити інших поплічників шансу не було. Включення політтехнолога тривало понад 20 хвилин. 

Любов Соболь, російська політикиня, юристка Фонду боротьби із корупцією Олексія Навального, аналізувала промови Путіна на «Лужниках» та до Федеральних зборів. Вона стверджує, що президент Росії починає війну щоразу, коли його рейтинг падає. І вважає, що Путін спеціально не згадав про візит Байдена в Україну, бо це не вигідно і дасть росіянам розуміння, що вони програють. Натомість Путін повторював негативні тези про «захід». 


Загалом цього дня у марафоні «FreeДом» було 35 гостьових включень, десять із них — з росіянами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
968
Теги:
Читайте також
27.02.2023 19:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
917
26.02.2023 18:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
849
25.02.2023 12:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 224
23.02.2023 23:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
764
22.02.2023 20:48
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
781
21.02.2023 21:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
773
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду