Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 лютого 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 лютого 2023 року

19 Лютого 2023
920
19 Лютого 2023
13:52

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 лютого 2023 року

920
Мюнхенська безпекова конференція, візит глави МЗС Ізраїлю до Києва, мобілізація в Росії, звернення Путіна до Федеральних зборів.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 лютого 2023 року

У блоці «1+1» обговорювали заяву ексрадника Путіна Владислава Суркова, що Росія й не збиралася виконувати Мінські угоди. Колишній представник Донеччини в Тристоронній контактній групі в Мінську Сергій Гармаш стверджував, що у 2015 році Мінські угоди дозволили зупинити Путіна на Донбасі, розпочати дипломатичний процес, який тривав вісім років, і зміцнити нашу армію. Тобто, на думку Гармаша, зіграли певну позитивну роль. 

Редактор «Нової газети. Європа» Кирило Мартинов говорив про мобілізацію студентів у Росії, яких з цією метою змушують підписувати заяви для дострокового складання сесії. 

Експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов коментував тезу російської пропаганди щодо «двох Україн» і символізм дати 21 лютого для Путіна. Попов припустив, що в зверненні до Федеральних зборів 21 лютого Путін може навіть оголосити про відродження СРСР: можливо, саме для цього до Москви викликають «очільників» окупованих Абхазії і Південної Осетії. 

Виконавчий директор загальноросійського руху «За права людини» Лев Пономарьов розповів про петицію на захист акторки Лії Ахеджакової, яку начебто цькують в Росії. Пономарьов висловив думку, що Ахеджаковій потрібно їхати з країни. Ведучий Олексій Ліхман своєю чергою зауважив, що в Україні для Лії Ахеджакової буцімто були б відчинені двері всіх театрів. 

Виконавча директорка Лабораторії журналістики суспільного інтересу Наталя Гуменюк говорила про воєнні злочини росіян. Зокрема, про трагедію села Ягідне на Чернігівщині, мешканців якого окупанти місяць утримували в підвалі, унаслідок чого десятеро жителів села  загинули.      

У блоці каналу «Інтер» представлений як керуючий партнер Української антикризової групи Тарас Загородній коментував Мюнхенську безпекову конференцію. Політичний коментатор заявив, що єдиною країною, зацікавленою в якомога швидшому закінченні війни, є Україна, мовляв, «інших все більш-менш влаштовує».

Мюнхенську безпекову конференцію в етері також коментували офіційна представниця Держдепартаменту США Андреа Калан і президент Української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій. На думку пана Володимира, від конференції не слід очікувати якихось рішень, лише мозкового штурму. У наступному блоці було також пряме включення з Мюнхена спецкореспондента FreeДом у Європі — Віталія Сизова. 

Ізраїльський журналіст, головний редактор «Кращого радіо» Цві Зільбер коментував візит очільника МЗС Ізраїлю Елі Коена до Києва. Журналіст стверджував, що чув багато критики через те, що міністр під час перебування в Бучі не назвав війну війною, а Росію — винною в геноциді. Водночас Елі Коен сказав, що Ізраїль підтримуватиме українську формулу миру. Цві Зільбер вважає, що Їзраїль повинен надавати Україні військову допомогу. Але Залізний купол, за його словами, в Україні міфологізований: насправді ця система здатна закрити невелику територію від не дуже потужних ракет. 

У блоці редакції FreeДом політична аналітикиня, головна редакторка порталу «After empire» Ольга Курносова припустила, що у зверненні до Федеральних зборів Путін розповідатиме, як захищає «народ Донбасу». «Варто лише подивитися, скільки людей на Донбасі загинуло, щоб зрозуміти, наскільки успішно він їх захищає», — зазначила Курносова. 

На думку директора Фонду «Вільна Росія» на Південному Кавказі Єгора Куроптєва, Путін 21 лютого може оголосити про відновлення союзної держави з Білоруссю та окупованою частиною Грузії. Єгор Куроптєв також коментував мобілізацію в російських національних республіках, зокрема вручення в Туві вдовам загиблих в Україні пакетів пельменів.  

Адвокат Іван Павлов говорив про партизанські рухи в Росії, диверсії на залізниці тощо. 

В етері була також авторська колонка шефредактора каналу Олексія Мацуки про те, чи почався вже «великий наступ» Росії. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
920
Теги:
Читайте також
26.02.2023 18:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
846
24.02.2023 18:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
963
23.02.2023 23:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
758
22.02.2023 20:48
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
777
21.02.2023 21:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
771
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду