Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 лютого 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 лютого 2023 року

5 Лютого 2023
900
5 Лютого 2023
22:54

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 лютого 2023 року

900
Підсумки саміту Україна-ЄС, формування «Гвардії наступу», мобілізація в Росії, закриття каналу RT в Німеччині.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 лютого 2023 року

У блоці групи каналів StarLightMedia редакторка дата-відділу російського журналу «Важливі історії» Алеся Мароховська говорила про те, як Кремль «перемелює» корінні народи Росії, зокрема і шляхом мобілізації на війну проти України. 

На думку члена парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського, навесні Путін оголосить другу хвилю мобілізації — часткової або навіть повної.

Згодом мобілізацію жінок на окупованих Росією українських територіях коментував ведучий Ходорковський.Live Дмитро Єловський. За його словами, в цьому немає нічого дивного, адже мешканці окупованих територій «не є для Путіна людьми першого сорту».

За словами російського правозахисника і журналіста Олександра Черкасова, вербування до лав «вагнерівців» ув'язнених означає, що Кремль замінив злочинцям смертну кару відправкою на фронт. Черкасов також застеріг від недооцінювання можливостей російської економіки, яка поки що, попри численні санкції, все ще тримається. «У цьому безумстві є система», — процитував він одного з персонажів шекспірівського «Гамлета». У іншому слоті Олександр Черкасов говорив зокрема, що життя і здоров’я Олексія Навального, який має чітку позицію проти російської агресії в Україні, під загрозою, а також намагався пояснити відому фразу Навального про «Крим — не бутерброд». «Насправді далі Навальний говорив про необхідність належної процедури повернення Криму Україні, але вихопили і поширили лише два слова про бутерброд, і сперечатися вже немає сенсу», — зазначив Черкасов.

Економіст Олег Устенко говорив про саміт Україна-ЄС, який відбувся в Києві третього лютого. Підсумки саміту в етері цього дня підбивали також експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов, на думку якого дуже важливим є продовження режиму вільної торгівлі з Євросоюзом, та віце-президентка з економіко-політичних досліджень Київської Школи економіки Наталя Шаповал

Економічний оглядач Максим Блант охарактеризував невтішну ситуацію на ринку нерухомості Росії і окупованого Росією Криму: всі хочуть продати, ніхто не хоче купувати.

У блоці каналу іномовлення Деві Сукарно, бізнесвумен і філантропка, вдова президента Індонезії, яка займається благодійністю, зокрема і в Україні, в інтерв'ю Ксенії Смирновій поділилася враженнями від відвідин Київщини, розповіла, як не боїться сирен, яка зла на Путіна, як не може дивитися на руйнування будинків і загибель мирних людей. На думку пані Сукарно, росіяни в масі своїй не знають правди про війну проти України, а якби взнали, щось би змінили… Деві Сукарно також вважає, що Україні «дуже пощастило з Президентом Зеленським, якби не він, Україна була б уже захоплена».  

Директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки Павло Лисянський говорив про те, що Росія збирається восени інсценувати на окупованих територіях «вибори». 

В етері від 4 лютого без жодних додаткових пояснень показали також журналістський сюжет, зроблений напередодні саміту Україна-ЄС, і інтерв'ю з народною депутаткою України, головою Комітету ВР з питань інтеграції України в ЄС Іванною Климпуш-Цинцадзе про внесок Євросоюзу в перемогу України, записане явно теж другого лютого. Чим викликане таке запізнення, лишилося глядачеві не зрозумілим. 

Експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев коментував запровадження державами Єврсоюзу та Великої сімки обмеження цін на російські нафтові продукти. Росія віддавна торгувала з Європою нафтою і газом, у цьому полягала, можна сказати, її геополітична місія, зауважив експерт. Путін усе це вбив, транспортну систему, в яку ще за часів СРСР вкладали трильйони карбованців, пущено на вітер. Однак у топку війни Росія гроші все одно вкидатиме, вважає експерт, урізаючи соціальні виплати тощо.

Експерт зі комунікацій Міжнародного центру протидії російській пропаганді Дмитро Громаков коментував зокрема закриття каналу RT в Німеччині та нинішні завдання російської пропаганди. 

Речниця національної поліції України Мар'яна Рева розповідала про формування штурмових бригад «Гвардія наступу» та умови вступу до них.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
900
Теги:
Читайте також
12.02.2023 22:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
897
12.02.2023 05:47
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
864
11.02.2023 05:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
786
09.02.2023 21:05
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 445
08.02.2023 21:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
826
07.02.2023 22:25
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 009
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду