Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 лютого 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 лютого 2023 року

16 Лютого 2023
823
16 Лютого 2023
00:59

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 лютого 2023 року

823
Рамштайн-9, наступ російської армії, бронепоїзд Путіна, «відро фейків» від Пригожина.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 лютого 2023 року

У ранковому блоці каналу іномовлення керівник Центру воєнно-правових досліджень Олександр Мусієнко дав позитивний прогноз щодо результатів дев'ятої зустрічі в форматі «Рамштайн», позаяк «багато про яку зброю нам спершу казали, що не світить, а потім давали».

Доктор економічних наук Ярослав Жалило стверджує, що економічний резерв Росії виснажується, але Кремль готовий жертвувати будь-якими галузями заради ведення війни.

Директорка фонду «Русь сидяча» Ольга Романова вважає, що очільник групи «Вагнер» Євген Пригожин «вивчає межі доступного» у своїх висловлюваннях та свідомо «виробляє величезне відро фейків».

Екскомандир взводу батальйону «Айдар» Євген Дикий сказав, що російський наступ вже почався, і це має як хороші, так і погані наслідки для нас: жодної мегаломанії із захопленням Києва, ворог таки навчився на своїх помилках і замість різких кидків використовує «повільний асфальтовий каток», тобто перевагу в «одноразовій живій силі».

Російський адвокат Олексій Барановський, який останнім часом живе в Україні, переконаний, що європейська бюрократична машина не готова до дієвої конфіскації російських активів на користь України.

У блоці каналу «Інтер» воєнний експерт Іван Ступак пояснив, навіщо Кремлю сценарій з державним переворотом у Молдові: це б дозволило відкрити ще один фронт проти України, перетворити республіку на таку собі «другу Білорусь» і спробувати захопити Одесу.

Колишній співробітник Комітету державної безпеки СРСР Сергій Жирнов пояснив інформацію про наявність у Путіна бронепоїзда тим, що у диктатора «на ґрунті безпеки зовсім дах поїхав».

Радник Світлани Тихановської Франак Вячорка прокоментував заклик міністерств закордонних справ кількох європейських держав до своїх громадян залишити територію Білорусі: дивно, що тільки зараз, це пов'язано з тим, що Польща зачиняє кордон, тож виїхати буде складно.

Опозиційний політик Дмитро Гудков висловив задоволення тим, що йому надали статус «іноагента», хоча через адвоката все одно подав протест на це рішення, аби зрозуміти: власне, за що?

У вечірньому слоті групи каналів «1+1» публіцист Андрій Піонтковський звернув увагу на те, що на дев’ятому Рамштайні були озвучені плани щодо українського контранаступу «у прийдешні декілька тижнів».

На думку воєнного експерта Юрія Федорова, російське суспільство настільки деградувало, що здатне толерувати втрати на фронті, які можна порівняти з деякими періодами Другої світової війни.

Радник президента України Олег Устенко оцінив загальну суму прямих та непрямих збитків, завданих Україні війною, в  трильйон доларів і повідомив, що цю суму стягнути за агресора буде «важко і дуже довго».

Засновник російського порталу Gulagu.net Володимир Осечкін вважає, що Євген Пригожин чіпляється за будь-які можливості з'явитися у ЗМІ, оскільки розуміє, що Кремль уже вирішив від нього дистанціюватися. 

Політкоментатор Володимир Фесенко назвав Росатом, санкцій проти якого вимагає Україна, «спрутом, який, як і Газпром, розкидає щупальця по світу».

Військовий експерт Дмитро Снєгирьов переконаний, що Росія промацує систему протиповітряної оборони європейських країн, оскільки розглядає варіант застосування носіїв ракет «Калібр», розміщених у Середземному морі.

Письменник Юрій Фельштинський вважає малоймовірним проведення в європейських країнах помітних проросійських акцій, адже зараз вони здатні викликати лише роздратування громадян Євросоюзу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
823
Теги:
Читайте також
21.02.2023 21:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
763
13.02.2023 21:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
869
12.02.2023 22:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
888
12.02.2023 05:47
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
853
11.02.2023 05:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
776
09.02.2023 21:05
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 435
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду