Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 лютого 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 лютого 2023 року

15 Лютого 2023
791
15 Лютого 2023
00:45

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 лютого 2023 року

791
Ситуація на фронті, «Гвардія наступу», очікування від Рамштайна-9, інтереси Росії в Африці.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 лютого 2023 року

У ранковому блоці каналу іномовлення воєнний експерт Сергій Грабський говорив, що Росія може відкрити другий фронт на Сумському і Харківському напрямках, але для цього потрібно зосередження сил, якого поки що немає. Воєнний експерт Валерій Рябих припустив, що російському суспільству байдужі втрати, яких російська армія зазнає в Україні.

Речник Національної гвардії Руслан Музичук розповів про формування «Гвардії наступу».

Народний депутат Єгор Чернєв говорив про зміцнення східного флангу НАТО та майбутній візит президента США Джо Байдена до Польщі, а директор школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Максим Яковлєв коментував заяву генсека Організації об’єднаних націй Антоніу Гутерреша, що світ скочується до великої війни.

В етері була також авторська колонка шефредактора каналу Олексія Мацуки про те, що Роскомнагляд , як виявилося, стежить у соціальних мережах не лише за російськими лідерами громадської думки, але й за деякими відомими українцями.

У блоці каналу «Інтер» голова відділу евакуації з окупованих територій організації Helping to leave Діна Уріх розповідала про евакуацію мирних мешканців із Харківщини та Херсонщини.

Політичний аналітик, колишній представник Молдови в Раді Європи і в ООН Олексій Тулбуре коментував озвучену Володимиром Зеленським, а згодом і президенткою Молдови Маєю Санду інформацію про підготовку Росією перевороту в Молдові. За його словами, відставка уряду на чолі з Наталією Гаврилицею відбулася тому, що президентка Мая Санду запропонувала пост прем’єр-міністра людині, яка в умовах, що склалися, ефективніше працюватиме у сфері безпеки.

Журналістка Наталя Малишко виходила на зв'язок зі студією з Польщі, де українські танкісти тренуються на танках Leopard 2.

А у вечірньому блоці каналу іномовлення кореспондентка Альона Грамова розповідала про важку ситуацію в Авдіївці, яка нині стала одним із основних напрямків, де ворог намагається вести наступальні дії.    

Дипломат Олександр Левченко розмірковував, чи може ООН зупинити війну Росії проти України. Олександр Левченко нагадав, що Україна віддала Росії свій ядерний потенціал в обмін на гарантії безпеки, натомість росіяни зараз нас бомбардують і обстрілюють. Такій державі не місце в ООН, яке Росія, до того ж, займає незаконно.

Керівник гуманітарної місії «Проліска» Євген Каплін розповідав про гуманітарну ситуацію в Харкові: місто постійно під обстрілами.

Народний депутат Федір Веніславський говорив про очікування від Рамштайна-9, запланованого на 14 лютого, та перспективи постачання Україні союзниками танків і винищувачів.

Директор Інституту близькосхідних досліджень Ігор Семиволос аналізував інтереси Росії в Африці. За словами фахівця, для росіян Африканський континент — це перш за все великі ресурси та можливості швидкого збагачення. Кремль діє в цьому регіоні так само, як у 1960-х роках діяли деякі європейські держави, коли підтримували диктаторів за принципом: «Він негідник, але наш негідник». Зараз такі відносини між Заходом та Африканським континентом неможливі, натомість Росію таке влаштовує.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
791
Теги:
Читайте також
13.02.2023 21:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
877
12.02.2023 22:18
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
898
12.02.2023 05:47
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
865
11.02.2023 05:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
789
09.02.2023 21:05
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 448
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду