Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 січня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 січня 2023 року

10 Січня 2023
972
10 Січня 2023
00:55

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 січня 2023 року

972
Стабілізація економіки України, допомога Польщі та Італії, культурний фронт, нова хвиля мобілізації в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 січня 2023 року

Цього дня, як і попереднього, в етері працювали лише ведучі каналу іномовлення. У ранковому слоті представник російського видання «Верстка» Олексій Левченко висловив переконання, що близько 25—30% росіян рішуче не підтримують Путіна та війну, водночас реальної соціології в Росії не існує.

Експерт із зовнішньополітичних досліджень Іван Ус погодився із твердженням щодо певної стабілізації стану економіки України. На думку експерта, ми маємо демонструвати світу здатність самостійно себе підтримувати, як це було з поверненням на зернові ринки.

Обідній слот було присвячено ставленню різних держав до війни в Україні. Зокрема білоруський опозиціонер Юрій Губаревич зазначив, що режим Лукашенка є повністю залежним від Путіна як економічно, так і в силовому плані: щойно Кремль зазнає поразки в Україні і втратить можливість контролювати ситуацію в Білорусі, там може відбутися демократизація і повалення диктатури.

Польський історик Лукаш Адамський запевнив, що поляки сприймають агресію проти України як загрозу власній безпеці, але при цьому діють перш за все з міркувань добросусідства і усвідомлення спільної історії з українцями, яка не є чинником розбрату.

Паузу в обговоренні міжнародної теми заповнило спілкування з міністром культури України Олександром Ткаченком. За словами урядовця, в нашій державі відбувається не руйнування і знесення, а переосмислення нав'язаних русифікацією пам'яток і символів. Ткаченко констатував намагання окупантів якомога більше награбувати і позбавити українців їхніх культурних маркерів: "Після цього ви хочете, щоб у нас залишалися вулиці і пам'ятники Пушкіну?»

Молдовський депутат Оазу Нантой висловив розчарування тим, що його держава роками не намагалася чинити опір російській інформаційній війні, а в суспільстві є чимало людей, які так і не позбулися комплексу «меншовартості перед Кремлем».

Представник української діаспори в Італії Олесь Городецький відзначив швидкість, з якою уряд «спрямованого на євроатлантичність» прем'єра Драгі почав надавати допомогу Україні. Водночас чимало італійців воліли б якомога швидше закінчити війну і повернутися до нормальних відносин з Росією.

У вечірньому етері експерт з питань безпеки Іван Варченко сказав, що Путіну з його постійним бажанням прив'язуватися до дат не було чим під Новий рік хвалитися перед росіянами.

Американський політолог азербайджанського походження Раміс Юнус запевнив, що у 2023 році Україна отримає від США та партнерів абсолютно всю зброю, якої потребує.

Екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов спрогнозував, що нова хвиля мобілізації в Росії не сильно відрізнятиметься від попередньої: так само уникатимуть брати забагато людей з великих міст, аби не розпалювати невдоволення, а кордони залишать відкритими, бо Путін завжди діяв за принципом «нехай невдоволені їдуть геть».

Завершився інформаційний день записом перекладеного російською інтерв'ю міністра оборони Олексія Рєзнікова, яке урядовець дав телеканалу ICTV.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
972
Теги:
Читайте також
15.01.2023 21:25
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 291
14.01.2023 21:47
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 362
13.01.2023 21:45
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 333
12.01.2023 22:13
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 346
12.01.2023 00:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 155
10.01.2023 19:34
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 297
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду