Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 грудня

23 Грудня 2022
673
23 Грудня 2022
00:13

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 грудня

673
Поїздки Зеленського до Бахмута і Вашингтона, білоруські сценарії, антивоєнні пісні, мовчання олігархів, стан Міхеїла Саакашвілі в грузинській в'язниці.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 грудня

У ранковому слоті каналу іномовлення йшлося про поїздку президента України Володимира Зеленського до Бахмута. Екскомандир взводу батальйону «Айдар» Євген Дикий виокремив психологічний аспект відвідин передової: українські воїни бачать, що дистанція між ними та верховним головнокомандувачем не є великою, а суспільство переконується, що ним керують не з ізольованого бункера.

Воєнний експерт Олександр Мусієнко назвав військово-промисловий комплекс Росії несамостійним і наголосив, що імпортозаміщення, яке Росія намагалася проводити ще з 2015 року, провалилося.

Темою розмови з російським адвокатом Олексієм Барановським, який живе в Україні, стала робота російської Держдуми. Його оцінка: «Держдума та благі наміри не можуть бути поєднані в одному реченні. Усі їхні дії спрямовані лише на заборони».

Економіст Ярослав Романчук звернув увагу, що в Білорусі відбувається найбільша рецесія з 1995 року. Причина — в країні діє «режим воєнного комунізму».

«Формулу Путіна» озвучив політик Андрій Сидельников: російський диктатор готовий покласти навіть мільйон життів, аби бодай якось змінити ситуацію на фронті.

Цікаву відмінність між російською та білоруською пропагандою помітив представник «Белсата» Ігор Кулей: в Росії частка людей, які дивляться пропагандистські ресурси, значно вища. При цьому білоруси схильні спокійно ставитися до багатьох резонансних заяв Лукашенка, бо звикли до його специфічної риторики.

Тарас Загородній, партнер Національної антикризової групи, назвав «колективним самогубством» будь-які поступки Росії і висловив задоволення тим, що Захід припинив активно схиляти Україну до такого «самогубства».

Слот телеканалу «Інтер» розпочався із обговорення ситуації в окупованих регіонах: про грабунок, який чинять росіяни на Херсонщині, розповів заступник голови облради Юрій Соболевський, а про нібито зникнення колаборантів у Мелітополі та відсутність реальних ознак підготовки відходу окупантів говорив мер міста Іван Федоров.

Після оголошення в Україні масованої повітряної тривоги військовий експерт Іван Ступак пояснив, що сили оборони під час активності ворожої авіації вмикають сирену, щоб перестрахуватися. Також експерт озвучив імовірний план повторного вторгнення з боку Білорусі: дійти до Києва на відстань роботи артилерії та перетворити столицю на пустку.

Несподіваним гостем ефіру став іранський блогер Мохсен Дінакані, який займається тролінгом росіян у мережі. За його словами, 90% його співгромадян — проти партнерських стосунків Ірану з Росією.

Характеристику десяти місяцям війни дав російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко: «Україна та Росія перетворилися на країни діаметральної протилежності, одна — країна героїв, інша — ганьби».

Після передачі естафети знову ведучим каналу іномовлення почали обговорювати візиту Президента Зеленського до США. Представниця університету Вашингтона та Лі Анна Бродська-Кроткіна описала Володимира Зеленського як дуже популярну постать у Сполучених Штатах, у якій бачать борця зі злом.

У слоті «1+1» ведучі поспілкувалися з лідером популярного рок-гурту «Ногу свело!» Максимом Покровським. Музичний колектив відомий тим, що від початку вторгнення писав пісні антивоєнного характеру на підтримку України.

Загроза для Молдови реальна, але хоробрість Україні гарантує цій державі безпеку — теза політичного аналітика Олексія Тулбуре.

Російський громадський діяч Леонід Невзлін розкритикував олігархів, які становлять так звану «еліту» сусідньої держави: мовляв, вони «пригнічені двадцятьма роками путінізму» і приєдналися до «мовчазного бидла».

В кінці інформаційного дня тема прибуття Зеленського до Сполучених Штатів практично витіснила усі інші. Думки гостей, серед яких були Геннадій Гудков, Михайло Шеймельман і Юрій Фельштинський, загалом збіглися: Зеленський має величезний емоційний вплив на світ і зокрема на американців, тож зустрітися з ним прагнуть усі світові лідери.

Встигли поговорити і про долю експрезидента Грузії, українського громадянина Михеїла Саакашвілі, який нині перебуває у грузинській тюрмі: за словами політолога Гели Васадзе, стан здоров'я політика поганий, а його нинішні страждання — помста за те, що Саакашвілі першим у пострадянському просторі пішов проти Путіна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
673
Теги:
Читайте також
28.12.2022 18:59
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
937
27.12.2022 22:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
912
19.12.2022 20:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
527
19.12.2022 00:11
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
504
18.12.2022 13:03
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
492
18.12.2022 00:04
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 095
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду