Лауреати «Телетріумфу-2008»

29 Серпня 2008
13772
29 Серпня 2008
19:00

Лауреати «Телетріумфу-2008»

13772
Лауреати «Телетріумфу-2008»
29 серпня 2008 року у приміщенні Національної опери у Києві розпочалась урочиста церемонія нагородження лауреатів національної премії у галузі телебачення «Телетріумф-2008». Церемонію у прямому ефірі транслює Національна телекомпанія України.  Ведучими чотирьох частин церемонії стали Світлана Леонтьєва та Тимур Мірошниченко; Олена Кот і Костянтин Кіркарян; Андрій Kische і Вікторія Батуї; Ілона Довгань і Олексій Ліхман; Юлія Литвиненко і Анатолій Бондаренко.
Відеозапис церемонії можна побачити на сайті INTV - частина 1 і частина 2.
Номінації:
1. Ведучий інформаційної передачі  (Наталія Мосейчук («1+1»), Ганна Гомонай («Інтер»), Лідія Таран (5 канал)
- ЛІДІЯ ТАРАН
2. Ведучий розважальної передачі: (Тіна Кароль і Юрій Горбунов («Танці з зірками-3», «1+1»); Маша Єфросиніїна («Модний вирок», «Інтер»); Богдан Бенюк («Еники-беники», СТБ/ «Студія Пілот»)
 - ТІНА КАРОЛЬ І ЮРІЙ ГОРБУНОВ
3. Репортер (Світлана Усенко («1+1»), Дмитро Драбик («Інтер»), Костянтин Грубич («Знак якості», «Інтер»)
 - СВІТЛАНА УСЕНКО
4. «Дебют»: (Оксана Караванська («Модний вирок», «Інтер»); Сергій Рахманін («Дуель», ТРК «Україна»); Тетяна Даниленко (5 канал)
- СЕРГІЙ РАХМАНІН 
5. Телевізійний дизайн: (оформлення ефіру «1+1»; «Великі українці, «Інтер»; оформлення М1, «Телеодин»)
 - 1+1
6. Документальний фільм (серіал): («Сходження», «1+1»; «Ген жорстокості», «Інтер»; «Українська незалежність. Шосте скликання», 5 канал)
 - «ГЕН ЖОРСТОКОСТІ», «ІНТЕР»
7. Художній фільм (серіал): («Неземний» («Стар медіа», СТБ), «Зачароване кохання» («Інтер»)
 - переможця не визначено
8. «Відроджена історія»: («Сказання про хрещення Русі», «Стар Медіа»; «ТСН» про реліквії у Швеції, «1+1»; «Правдива історія майора Вихря», «Інтер»)
 - «ТСН», Леся Сакада-Островська, «1+1»
9. Спеціальний проект: («Великі українці», «Інтер»; «Свобода Савіка Шустера», «Інтер»; «Знак якості», «Інтер»; українське дублювання «Сімпсонів», «Студія Пілот»)
 - «ВЕЛИКІ УКРАЇНЦІ», «ІНТЕР»
10. Місцеві новини: (Фільм про онкохворих дітей, ТРК «Люкс», Львів; «Наш репортер», ТРК «Люкс», Львів)
 - «НАШ РЕПОРТЕР», ТРК «ЛЮКС»
11. Регіональна передача: («Мій герой Володимир Етуш», ТРК «Клас», Донецьк; цикл «Кримський ковчег», ТРК «Симон», Харків)
 - переможця не визначено; номінантам вручені грамоти
12. Дитяча передача: («Найрозумніший», «1+1»; «Еники-беники», СТБ, «Студія Пілот»)
 - «НАЙРОЗУМНІШИЙ», «1+1»
13. Розважальна передача: («Танці з зірками-3», «1+1»; «Вечірній квартал-3», «Інтер»)
 - «ТАНЦІ З ЗІРКАМИ-3», «1+1»
14. Музична передача: («Караоке на майдані», «1+1»; «Дуже новорічне кіно, або ніч у музеї» , «Інтер»)
 - «КАРАОКЕ НА МАЙДАНІ», «1+1»
15. Спортивна передача: (Журнал Ліги чемпіонів УЄФА «Про Лігу», «1+1»; «Футбольний вік-енд», ТРК «Україна»)
 - «ПРО ЛІГУ», «1+1»
16. Навчально-пізнавальна, культурологічна, соціальна передача: («Олександр Довженко. Між кесарем і Богом», НТКУ; «Книга.UA», НТКУ; «Паралельний світ», «Студія Пілот»)
 - «ПАРАЛЕЛЬНИЙ СВІТ», «СТУДІЯ ПІЛОТ»
17. Суспільно-політична (аналітична) передача: («Подробиці тижня», «Інтер»; «Дуель», ТРК «Україна»; «Час. Підсумок тижня», 5 канал)
 - «ПОДРОБИЦІ ТИЖНЯ», «ІНТЕР»
18. Інформаційна передача (новини):  («ТСН», «1+1»; «Подробиці», «Інтер»; «Новини 24», ТРК «Люкс»/Канал «24»)
 - «ТСН», «1+1»
19. «Фаворит телепреси»:
 - «ЗА ВІКНАМИ», СТБ
20. За особливий внесок у розвиток українського телебачення (премія Національної ради).

-  переможця не визначено

 

«Телетріумф-2008»: передісторія
9 червня 2008 року Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення оголосила початок приймання заявок на участь у конкурсі. Наступного дня асоціація «Індустріальний телевізійний комітет» заборонила Національній раді користуватись торгівельною маркою «Телетріумф», яка начебто належить ІТК. Останнє категорично спростував оргкомітет премії. Згодом виявилось, що ІТК не володіє, а лише управляє правами на ТМ «Телетріумф», власниками якої є група компаній «Таврійські ігри». Передавши всі права Національній раді, ІТК припинив участь в організації проекту «Телетріумф», і частина каналів, які входять до асоціації, вирішили не подавати свої заявки на участь у конкурсі. Зокрема, з-поміж провідних каналів «Телетріумф-2008» бойкотує холдинг Віктора Пінчука – Новий канал, СТБ та ICTV. Причиною конфлікту експерти вважають відсутність спільної мови між провідними гравцями телеринку та регуляторним органом, зокрема, з питання збільшення квоти української мови в телеефірі.
Оргкомітет отримав 263 заявки на участь у конкурсі від 46 телекомпаній. Пряму трансляцію церемонії нагородження проводить Національна телекомпанія України.
Повний перелік номінантів «Телетріумфу-2008».
З-поміж номінантів журі вибрало по три претенденти на нагороду в кожній номінації – шорт-лист премії.
Церемонія нагородження «Телетріумфу-2008» повинна була пройти у місті Кам’янці-Подільському Хмельницької області. Проте у зв’язку з наслідками липневої повені, що торкнулась південного Поділля, НТКУ виступила з ініціативою перенести церемонію до Києва. Національна рада пристала на цю пропозицію.
5 серпня у ході організованого «Детектор медіаю» круглого столу експертна рада премії «Фаворит телепреси» визначила «Фаворита телепреси-2008». Перелік номінантів ви можете побачити тут.
Історія «Телетріумфу»
Національна премія у галузі телебачення «Телетріумф» була заснована рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 14 грудня 2000 року. Ініціатором створення премії був тогочасний член Нацради Микола Баграєв – засновник групи компаній «Таврійські Ігри», у співпраці з якою в перші роки проводилась церемонія нагородження «Телетріумфом».
«Телетріумф-2001» мав 14 номінацій. Оргкомітет отримав 115 заявок від 51 телерадіокомпанії; переможців визначали 72 експерти. Церемонія нагородження відбулась 25 квітня 2001 року в палаці «Україна» у Києві. Ведучою першої, другої і третьої церемонії була телеведуча Тетяна Цимбал.
У 2003 році співорганізатором конкурсу стала асоціація «Індустріальний телевізійний комітет». Кількість номінацій щороку змінювалась. У 2004 році канал «Інтер» провів першу трансляцію церемонії нагородження.
У 2005 році «Телетріумф» вперше (і поки що востаннє) проводився поза межами столиці – у Запоріжжі.
У 2006 році церемонія нагородження пройшла у формі музично-розважального шоу, що транслювалось телеканалом «1+1».
«Телетріумф-2007» відбувся 23 серпня 2007 року у палаці «Україна». Телеверсію демонстрував у записі Новий канал. Під час «Телетріумфу-2007» було вручено премію «Фаворит телепреси» - першу в Україні нагороду медіа-журі в галузі телебачення, організатором якої є «Детектор медіа»
Перелік лауреатів «Телетріумфу» попередніх років можна побачити тут.
Положення про Національну премію «Телетріумф» затверджене Національною радою 6 червня 2007 року.
Офіційний сайт «Телетріумфу» - http://www.teletriumf.org
Привітання голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка з відкриттям урочистої церемонії нагородження премією «Телетріумф-2008».

«Детектор медіа» про попередні «Телетріумфи»:
2002
«Телетриумф» на безрыбье»– Анна Шерман
2003
«На чьей улице «Телетриумф»? – Анна Шерман
2004
«Корпорация монстров» - Наталья Лигачева, Анна Шерман
«Телетріумфаторів визначатимуть по понятіям?- Анна Шерман»
2005
«Опять не триумф» - Ирина Чемерис
«Телетриумфу» нужна «Телеакадемия» - «ТК»
2006
«Перетриумфили…» - Наталья Лигачева
«Не стоит волноваться» - Денис Жарких
Влад Ряшин: «Мы потеряли год. «Телетриумф» мог быть совершенно другим»
«То недо, то пере» - Віталій Шевченко
«Телетріумф»: урожай лаврів для «1+1» - Ольга Денисенко
2007
«Нестыдный триумф» - Наталья Лигачева
«Тріумф телевізійної дотепності» - Леся Ганжа
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13772
Читайте також
27.10.2008 03:32
«Телекритика»
13 479
10.10.2007 17:19
«Телекритика»
27 701
25.08.2007 09:43
Наталья Лигачева
«Детектор медіа»
4 637
04.04.2007 13:12
«Детектор медіа»
5 454
01.09.2006 15:03
Голова Нацради з питань ТБ і РМ, для «Детектор медіа»
3 311
30.08.2006 10:59
независимый продюсер, для «Детектор медіа»
3 213
28.08.2006 14:52
Наталья Лигачева
«Детектор медіа»
3 287
Коментарі
33
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Заблукавший
5704 дн. тому
Випадковий, ви ще подякуйте за вирублені ліси та за затоплене Прикарпаття.
як ТСН Укрспирту продали
5704 дн. тому
Випадковий, Хто кому, і Я лично, ти дістав, друже! Досить постити дурню на різні боки, і питати з наївним виглядом до чого тут Балога до креативної Катеринчук. Сюди пишуть дорослі дяді-тьоті, всі вони ( власне, як і ти) прекрасно розуміють до чого тут СП і за який свєчной заводік катеринчук відпрацьовує кумові покуштунки. А ще зовсім недавно Катеринчук кореспонденткою з Івано-Франківщини писала довгі безглузді тексти. Ніби вчора було...
Випадковий
5707 дн. тому
Хай там що говорять про Балогу, але його чоч можна назвати дійсно українцем, і працює він виключно для України! Ми всі ще повинні дякувати йому що він рятує нашу країну від варварки-Тимошенко і запроданця Януковича!
5707 дн. тому
Я лично хочу сказать одно, хватит уже во всех проблемах винить СП. Ведь всем понятно, что коменты по поводу Катеринчук, Балоги и бронзулеток это чистой воды провокация. А против Катеринчук то, и нет чего плахого сказать, работает креативно и професионально. И кто же поверит в что она сама коментила эту статью. Полный бред
5708 дн. тому
Хто, кому і які нагороді дає Балога це його справи, а от що стосується нагород, то після іх вручення завжди будуть незадоволені, аже достойних дійсно багато. Дотого ж, мені здається, що вже достатньо пудрити людям мізки політиканством, а Балого займається тим, що йому посада дозволяє, і наскільки мені відомо до "Телетріумфу" він не має жодного відношення :)
Егор
5708 дн. тому
На подготовку трансляции национальной телевизионной премии творческая группа НТКУ получила 2 дня и минимальный бюджет, а сценарий мероприятия был предоставлен авторами вечером накануне эфира, поэтому претензии к рядовым сотрудникам НТКУ по качеству показа вряд-ли уместны.
Іван Олегович
5708 дн. тому
Професіфонал? Точно!!!
Ольга Іванівна
5708 дн. тому
А дочого тут Наталя Катеринчук та Балога? До того ж вона професіфонал своєї справи, і останні її проекти це доводять.
5708 дн. тому
Заступниця нагадує мені за лексикою і стилем Наталю Йосипівну Катеринчук. Наталю Йосипівно! Чого ж ви ображені? Хіба вам Балога не купив бранзулєтку кращої програми? Напийтеся з Несміян на радощах--усіх профі розігнали, бранзулєтку отримали, ось воно щастя! А що Мартиненко і Мустафін вам казали зі сцени, на це не звертайте уваги, бомбіть далі, все що можна ви вже знищили!
5708 дн. тому
ЛЮДЫНИ, КГБ и другим нижеподписавшимся мастерам узкой квалификации: Теперь я знаю, кто пишет мудрые вещи на стенах общественных туалетов. Молодцы, ребята. Но, сидя на дучках в порывах творчества, сильно не наклоняйтесь.
5708 дн. тому
А Сакада-Островська? Теж усіх "достойних" гарно опустила!
г. Кривой Рог... Слава Украине
5708 дн. тому
Из всех награждённых один Бенюк заслуживает наград. Всех наград. Бенюк патриот Украины, умница, талантливый актёр. А всякие мосейчуки-кароли-горбуновы-ефросинины и прочие... пена, шелуха Украины. Когда же вы станете патриотами Украины, а не жалкими прокацапскими нарциссами. Или вам всем {CENSORED} Украина. С такими "орденоносцами" нам ни НАТО, ни ЕС не светит. Любите Украину.
Заступниця за ображених
5709 дн. тому
Перечитавши прудкі, як понос, коментарі ображених відвідувачів сайту, переймаєшся розуміння, що найбільший здобуток минулого телевізійного сезону - дбайливо накопичене ними НЕСТЕРПНО СМЕРДЮЧЕ ГІ...НО, яким з величезним душевним піднесенням вимащувалося все і вся. Справді, необхідно було за рік спожити багато відповідного духовного продукту, багато передумати і дуже сильно надутися, щоб виробити такий продукт і щоб його вистачило на всіх, кого відзначили чи хто потрапив під руку. Тому ганьба організаторам "Телетріумфу", які на подбали про спеціальний приз для продукантів нижченаведеного словесного ГІ...НА.
Ник
5709 дн. тому
А это разве плохо иметь чувство собственного достоинства? Это то, что убивали в советское время! Себя надо любить, тогда и тебя будут любить! Нарциссизм - совсем другое, в Мосейчук этого нет.
хищник
5709 дн. тому
Єто "Чувство собственного достоинства" , нарциссизм из них фонтанирует.Даже в профсоюзах Скрипин себя любит.)
Ник
5709 дн. тому
Да, Мосейчук девушка умная, а тексты читать - тоже надо браться умеючи. ТАРАН может и симпатичнее - ну и шла бы в официантки - там тоже нужны симпатичные, в кадре - нечто другое требуется. Вы лично смотрели ее программу на 5-ке? Умная программа?! Очень сомневаюсь. 5 канал растерял свое все! Журналисты слабые, редакторы неумные, режиссеры - по-моему вообще отсутствуют на канале! Мосейчук как и Скрыпин - были ведущие с чувством собственного достоинства, которые не заискивают перед гостями в студии - это всегда интересно, но таких ведущих, как правило "щемят"!
5709 дн. тому
Мосейчук - интеллектуалка? Не смешите мои тапки!Тексты дословно читает из интерфакса, а с гостями столько пыхи и апломбу, что аж выворачивает. Таран хоть симпатюля, а Мосейчук в кадре коромысла не хватает и подойника.
глядач
5709 дн. тому
Да, Мустафин отжёг! И по индустриальному комитету прошёлся, и по обитателям Печерских холмов, и по "новынам" на букву С и Г. Единственный адекватный человек во всём этом балагане. Особенно прикольно, что премию он в самой последней номинации получал, так что его выступление стало большой и красивой точкой всего этого мероприятия. Браво!
Ник
5709 дн. тому
А как можно было сравнивая МОСЕЙЧУК и ТАРАН - отдать предпочтение Таран?! (Гомонай вообще заблудилась).По принципу "надо же было и 5 каналу что-то выдать? Бездарно скучная серая Таран по сравнению с умной интеллектуалкой Мосейчук?! или сейчас на ТВ ум не в почете?! А этот тыжневик ТАРАН на 5 канале - полный капец журналистике - тупые темы, слабые журналисты,бездарная редактура, а режиссер или кто у них там придумывает дебилизм в студии - не иначе первокурсник Поплавского!!! И они тоже попали в номинанты!!!!!!!! Бесконечно прав по этому поводу господин МУСТАФИН!!!!!!
,,,
5710 дн. тому
Жлободром повний. Не міг дивитися вже після нагородження барбосів з ТСН. Скільки, цікаво, людей наблювало на телевізори?
5710 дн. тому
А я в шоці від мови, якою говорили зі сцени ведучі! Це навіть не суржик "я рахую, ти не правий" "святкують побєду" "телетрИумф"... Китайці говорили б краще. До того ж я не знаю хто ці люди, з них ведучих відсотків 45, усі інші хто? Чиїсь знайомі чи родичі Балоги?
Эллочка
5710 дн. тому
А почему на статуетках "Телетриумф", которые вручали в этом году написано 2004? Я что-то пропустила?
Шокована
5710 дн. тому
Про номінантів, переможців сказано достатньо, повторювання ні до чого, а ось що шокувало в такий стрімкий вік прогресивних технологій, де навіть байдужим доступна інформація про зразки високої культури та смаку... Під час перегляду акції з нетерпінням чекала титрів, щоб дізнатись, чия ж це "світла" голова займалась режисурою шоу, яка створила "новітню" концепцію сценічного оформлення, "неперевершеного" художнього освітлення (на червоній доріжці танцюють дітки в голубому вбранні, а їх "смачно" заливають зеленим світлом); чарівні дітки в парчевих, певне новорічних костюмчиках, у стилі "непришийкобиліхвіст" - це перлини режисерської думки... чиї "вмілі" руки знімали, а інші натискали на кнопки пульту в ПТС, створююючи "високохудожню" телеверсію - шановні, та за такі перли вас варто дискваліфікувати пожиттєво, не лізьте і не ганьбіть не свою професію, майте хоть крихту честі і совісті! Та на жаль герої "невідомі", гадаю поки що. Тому велике прохання, хто хоч що небудь знає про "диво-творців", благаю повідомте, будь-ласка, країна повинна знати своїх героїв! P.S. Згодна з попереднім доповідачем, що на цоьму тлі - Поплавський - просто геній!
Babaj-aha
5710 дн. тому
"Переможцю" Катеринчук, чи ще хтось? Яка різниця. Болото українських новин - провінційних та заджинсованих до краю - хтось мав розворушити. І вже незабаром побачите - услід за ТСН новини для барбоса і його друзів Шаріка, Сірка і Бровка почнуть робити інші канали. "Інтер" вже сіпається. А аудиторія вирішить - чи вона буде це "хавати". Якщо буде - отже ви - не аудиторія. Наморщіть благородний лоб і йдіть на дно.
кгб
5710 дн. тому
Шароварщина,провінційність,...Який Ілащук Президент нацкомпанії ? Хуторянин, а його виступ це взагалі ганьба.Блін, народний артист!? Станіславський в гробу перевернувся б почувши такий награш. НЕ ВІРЮ, це мало , щоб висловити своє здивування такими митцями, Біда в тому,що він тиражує подібних народних до себе_Стибельська наприклад.Я ненавиджу Поплавського, але він в порівняні з ними геній. Біда з такими керівниками та їх телетріумфами для України! Тут і капличка не допоможе,прости ГОСПОДЕ! а взагалі телебачення , творчість колективна.. хіба це відчувалось
Переможець
5710 дн. тому
Шановні експерти "Телетріумфу", Вас часом не корчило і не підкидало, коли ви віддавали голоси за "новини для Барбоса", як за кращі новини року? Це ж, вибачте, не зовсім так. Хоча, хай "дівчинка Балоги" Катеринчук дійсно візьме статуетку і тішиться, що її їй дав Балога. Яка ницість!
людина
5710 дн. тому
Молодцы Мартыненко и Мустафин, спасибо за то что нечисть назвали нечистью. Очень надеюсь, что Катеринчук корчило и подбрасывало.
5710 дн. тому
знаете что мне это действо напомнило? Провинциальные конкурсы красоты, когда красивейшую выбирают из троих - кривой, косой и горбатой, потому что красивым "диплом красавицы" ни к чему)))))
5710 дн. тому
Жалкое зрелище. Особенное недоумение вызвали дети стилизованные под ангелочков. вершина пошлости.
а просто
5710 дн. тому
Попыталась посмотреть церемонию, невозможно, чувство неловкости угнетает. Самоубийственное саморазоблачение. Если это триумфаторы эфира, то что тогда заурядный продукт? Купеческий шик - типологическая черта украинского ТВ, а уж его триумфа и подавно, но бессмысленно роскошно костюмированные дети, умильности ради? вовлеченные во взрослую пошлость... выключила.
Информатор
5710 дн. тому
По-моему, номинация Фаворит телепрессы выглядит в этом списке самой объективной...
глядач
5710 дн. тому
яка країна такий теракт...
Триумфатор
5710 дн. тому
Вообще нынешний Телетриумф - пик позора ТВ-индустрии. Как по самой сути, так и по форме. Жалко победителей, ибо пиррова эта победа.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду