Оргкомітет: Права на торгівельну марку «Телетріумф» не належать ІТК

11 Червня 2008
19398
11 Червня 2008
11:03

Оргкомітет: Права на торгівельну марку «Телетріумф» не належать ІТК

19398
Оргкомітет: Права на торгівельну марку «Телетріумф» не належать ІТК
Оргкомітет премії «Телетріумф» заперечує той факт, що Індустріальний телевізійний комітет володіє правами на використання торгівельної марки «Телетріумф». Про це йдеться в офіційному коментарі оргкомітету, наданому «Детектор медіа» прес-службою Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.
 
Нагадаємо, 10 червня Індустріальний телевізійний комітет оприлюднив відкритого листа до Національної ради, в якому заборонив використання торгівельної марки «Телетріумф» як назви для всеукраїнської телевізійної премії, яку Нацрада планує провести. Тим часом перший заступник голови Національної ради Ігор Курус заявив «ТК», що Нацрада проводитиме конкурс і шукатиме правових шляхів виходу із ситуації.
 
Наводимо коментар оргкомітету повністю:
 
«По-перше, всеукраїнська телевізійна премія засновувалася і проводилася всі попередні роки Національною радою саме під назвою „Телетріумф”, і тому претензії пані Котенко на цю назву, про які установа-організатор досі нічого не знала, видаються дивними і навряд чи нормальними з погляду етики стосунків у медійній сфері.
 
По-друге, наскільки Національній раді відомо, ні ІТК, ні пані Катерина Котенко не є власниками прав на назву „Телетріумф”.
 
По-третє, минулого року положення про Премію та інші документи „Телетріумфу” було переоформлено у зв’язку з домовленостями про подальше спільне проведення конкурсів на здобуття Премії „Телетріумф” – Національною радою та Індустріальним телевізійним комітетом. Як у такому разі розцінювати нинішню публічну заяву пані Катерини Котенко? Таке, м’яко кажучи, несерйозне ставлення до серйозних домовленостей – позиція організації чи лише її функціонера?
 
По-четверте, якби навіть питання щодо прав на назву „Телетріумф” було спірним, Національна рада вказує на те, що використовує її в спільному з ІТК проекті.
 
По-п’яте, Національна рада не має жодної офіційної інформації про те, що ІТК, всупереч його домовленостям і гарантіям, відмовляється від участі в „Телетріумфі”. Дивно дізнаватися про таке рішення (якщо, звичайно, воно відповідає дійсності) з листів пані Катерини Котенко до третіх осіб, а не до своїх партнерів.
 
Втім, Національна рада переконана, що жодна громадська або комерційна організація чи, тим більше, її керівник, хоч би якими правами він був наділений, не уповноважений ухвалювати рішення про участь чи неучасть телекомпаній у заходах Національної телевізійної премії „Телетріумф”».
 
Тим часом, народний депутат України Олена Бондаренко (Партія регіонів) стверджує, що інтелектуальні права на торгівельну марку «Телетріумф» належать групі компаній «Таврійські ігри», почесний президент якої Микола Баграєв – нині народний депутат, а тоді член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення – виступив ініціатором заснування премії.
 
«Авторами назви свого часу були співробітники «Таврійських ігор» Валентин Коваль та Олександр Асаулюк, і «Ігри» стали власниками бренду «Телетріумф», - повідомила «ТК» пані Бондаренко. – Не здивуюсь, якщо «Таврійські ігри» подадуть до суду на Нацраду і з блиском виграють справу. Шкода, що заручниками ситуації стане вся галузь і найкращі з кращих цього року можуть залишитись без визнання їхніх заслуг перед вітчизняним телебаченням».
 
Як удалося дізнатися «ТК» з неофіційних джерел, група компаній «Таврійські ігри» справді є власником торгівельної марки «Телетріумф», проте начебто надала ці права Індустріальному телевізійному комітету. Вичерпну підкріплену документами інформацію з цього приводу ІТК обіцяє надати незабаром.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19398
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мішуля
5797 дн. тому
"Не здивуюсь, якщо «Таврійські ігри» подадуть до суду...". Такі висновки можуть робити люди, які абсолютно не розуміються на стосунках у галузі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду