Шевченківська премія оголосила прийом творів

Шевченківська премія оголосила прийом творів

17 Вересня 2024
248
17 Вересня 2024
16:34

Шевченківська премія оголосила прийом творів

248
Згідно з новим положенням, пропозицію для участі одного твору у конкурсі і лише в одній номінації вносить культурна інституція. Твори прийматимуть до 31 жовтня.
Шевченківська премія оголосила прийом творів
Шевченківська премія оголосила прийом творів

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка розпочинає прийом літературно-мистецьких творів з 16 вересня по 31 жовтня 2024 року. Про це йдеться на сайті Комітету.

Згідно з новим Положенням про Національну премію України імені Тараса Шевченка, затвердженим президентом Володимиром Зеленським, пропозицію для участі одного твору у конкурсі і лише в одній номінації вносить культурна інституція. 

Вона має подати до Секретаріату Комітету документи за формами, які розміщено на сайті Комітету у розділі «Порядок висунення творів».

До представлення додаються анкета, заповнена особисто кандидатом, копія паспорту, копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду, згода на обробку персональних даних, публічні відгуки у пресі на представлений твір, (оригінали або ксерокопії — в одному примірнику), книги, фотоматеріали художніх робіт, аудіо- та відеозаписи, висунутих творів у 3-х екземплярах (книги, фотоматеріали художніх робіт, аудіо- та відеозаписи також подавати в електронному форматі).

Твори та документи надсилати поштою або залишати у поштовій скриньці Комітету на першому поверсі. Особисто подати пакет документів можна за попередньою домовленістю  за телефонами: 270-59-49, 278-11-93.

Нагадаємо, 9 березня на церемонії нагородження Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка назвав переможців 2024 року. Лауреатами стали Євген Малолєтка, Мстислав Чернов, Василиса Степаненко за серію журналістських матеріалів про облогу Маріуполя, зокрема фільм «20 днів у Маріуполі»; Іван Уривський, Тетяна Овсійчук, Сусанна Карпенко за виставу «Конотопська відьма»; Ярина Чорногуз за книгу поезій «[dasein: оборона присутності]» та Дмитро Лазуткін за книгу поезій «Закладка»; Джамала за альбом «Qirim» та композиторка Кармелла Цепколенко за низку творів, зокрема кантати «Читаючи історію», «Звідки ти, чорна валко, пташина зграє?»; Андрій Єрмоленко за серію художніх робіт «Ukrainan resistance // Український опір».

Премію цьогоріч не вручили в категоріях «Кіно» і «Літературо- та мистецтвознавство», хоча у списку фіналістів претенденти в цих номінаціях були.

У 2023 році лауреатами стали журналіст, публіцист Віталій Портников, поетеса Катерина Калитко, виконавці гурту «Хорея Козацька» Тарас Компаніченко, Максим Бережнюк, Северин Данилейко, Ярослав Крисько, Сергій Охрімчук, літературознавець Михайло Назаренко та режисерка Ірина Цілик. 

У травні минулого року президент Володимир Зеленський призначив ексміністра культури та актора Євгена Нищука головою Комітету з Національної премії імені Тараса Шевченка, звільнивши з цієї посади Юрія Макарова.

ФотоКомітет із Національної премії України імені Тараса Шевченка / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
248
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду